Παρασκευή 28 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2004
Η «πίτα» για τις μεγαλομεσαίες επιχειρήσεις

«Στρατηγική της Λισαβόνας». Με αυτές τις τρεις λέξεις ο υπουργός Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλος, απόλυτα ταυτισμένος και με τη Βρετανίδα ομόλογό του Βαρόνη Σίμονς, απέκλεισε χτες την πλειοψηφία των μικρών και μεσαίων επιχειρηματιών από τα σχέδια για τη συνεργασία βρετανικών και ελληνικών επιχειρήσεων ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το θέμα της εκδήλωσης του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας, στην οποία μίλησαν οι δυο υπουργοί, ήταν «Ολυμπιακοί Αγώνες 2004 - Αξιοποιώντας το δυναμικό των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων». Ο αποκλεισμός του μεγαλύτερου τμήματος των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων προκύπτει και από τους τομείς συνεργασίας που μπορεί να καρποφορήσουν ενόψει των Αγώνων, όπως τηλεοπτικές μεταδόσεις, multimedia, προσωρινές κατασκευές και καθίσματα, ψηφιακή οικονομία, σύμφωνα με το πλαίσιο που έθεσε ο πρέσβης της Βρετανίας στην Ελλάδα Ντ. Μάντεν.

Επόμενο είναι πως τα μεγέθη της διοργάνωσης των Αγώνων, αλλά και οι απαιτήσεις για παροχή υπηρεσιών υψηλής τεχνολογίας έχουν ως σημείο αναφοράς μεγάλες «μικρομεσαίες» επιχειρήσεις από την ελληνική πλευρά και ακόμη μεγαλύτερες από τη βρετανική, με συνέπεια την ενίσχυση του μεγάλου κεφαλαίου για άλλη μια φορά, σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων μικρών βιοτεχνών, εμπόρων και επαγγελματιών.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Δρ. Φουντουκάκος παρουσίασε, επιπρόσθετα, ως πλεονεκτήματα για την προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα μας τις ιδιωτικοποιήσεις κρατικών εταιριών και την απελευθέρωση των αγορών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ