Παρασκευή 10 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προσκλητήριο συστράτευσης στο Ηράκλειο Κρήτης

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο νομό

Το ψηφοδέλτιο του Κόμματος στο νομό Ηρακλείου παρουσιάστηκε χτες στο Ηράκλειο. Την παρουσίαση έκανε ο Στ. Ορφανός, μέλος του Γρ. Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ.

Στην εισηγητική του ομιλία ο ομιλητής σημείωσε πως «η υπερψήφιση του ΚΚΕ στις φετινές εκλογές, δεν αφορά μόνο τους κομμουνιστές και τους αριστερούς. Ενδιαφέρει όλους όσοι συμφωνούν ότι πρέπει να προχωρήσει η υλοποίηση της ιδέας ενός τέτοιου λαϊκού μετώπου, παράλληλα με την αποδυνάμωση και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Αυτό το προσκλητήριο συστράτευσης απευθύνει ο Συνδυασμός Ηρακλείου του ΚΚΕ σ' όλους τους Ηρακλειώτες που καταλαβαίνουν ότι πλήττονται από την πολιτική που εφαρμόζεται σήμερα. Στους εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους. Στους μικρούς και μεσαίους αγρότες, επαγγελματίες, βιοτέχνες, και εμπόρους. Στις γυναίκες και τους νέους. Σ' αυτούς που αντιδρούν στην κατεδάφιση της δημόσιας παιδείας, της υγείας, στην αδιαφορία μπροστά στα οικιστικά προβλήματα και τα προβλήματα ποιότητας ζωής.

Στους παλιούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ που αντιλαμβάνονται ότι έγιναν θύματα στο δικομματικό παιχνίδι, που τους χρησιμοποιούσε μέχρι τώρα για την επιβίωσή του.

Ο συνδυασμός μας διεκδικεί - με περισσότερες αξιώσεις από τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές - έδρα στο Ηράκλειο, υπολογίζοντας στην ανταπόκριση των Ηρακλειωτών στο κάλεσμά του.

Το ψηφοδέλτιό μας στηρίζεται από παράγοντες της κοινωνικής ζωής του νομού μας που συγκεντρώνουν υπογραφές σ' ένα κείμενο - έκκληση στους Ηρακλειώτες, και ορισμένοι παρευρίσκονται στη σημερινή συνέντευξη».

Ποιοι είναι:

1. Αγουλά Δέσποινα, ιδιωτικός υπάλληλος στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αρχανών, και πρόεδρος σήμερα της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου. Αντιπρόσωπος στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, πρόεδρος του Συνδέσμου Γυναικών Αρχανών.

2. Βερτούδος Νίκος,αγροτοκτηνοτρόφος, δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Τεμένους.

3. Καλογεράκης Μάνθος, οδοντίατρος.

4. Καστελλάκης Γιάννης, Ηλεκτρολόγος - Μηχανολόγος Μηχανικός, του Πανεπιστημίου της Νάπολης Ιταλίας. Διατέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων Μηχανικών Ανατολικής Κρήτης.

6. Παπαδημητρόπουλος Γιάννης, αγρότης, πωλητής σε λαϊκές και ενεργό μέλος του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος. Υπήρξε σύμβουλος στην ΟΑΣΝΗ και αντιπρόσωπος στην ΠΑΣΕΓΕΣ.

7. Πίτσος Δημήτρης, υδραυλικός. Από το 1980 μέχρι το 1999 ήταν γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Υδραυλικών Ν. Ηρακλείου. Αντιπρόσωπος στην ΟΕΒΝΗ.

8. Σαμαριτάκης Στέλιος, αγρότης - κτηνοτρόφος και δραστηριοποιείται στο αγροτικό συνδικαλιστικό κίνημα. Σήμερα μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αγροτών.

9. Συντυχάκης Μανώλης, γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΚΚΕ και μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης.

10. Χασουράκης Μπάμπης, επαγγελματίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ