Παρασκευή 28 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Οι αστοί τρέμουν το λαό που αγωνίζεται

Στους εργαζόμενους στο αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ στην Πέτρου Ράλλη, μίλησε χτες το πρωί ο Σπ. Χαλβατζής

Οι λαοί να γίνουν το αντίπαλο δέος στο βρώμικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, αλλά και να παλέψουν για να σταματήσουν τους ιμπεριαλιστές και τους υποστηρικτές τους που αιματοκυλούν τον ιρακινό λαό. Αυτό τόνισε χτες το πρωί, μιλώντας στους εργαζόμενους στο Αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ στην Πέτρου Ράλλη, ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη για αγώνα, συσπείρωση και μαζική πάλη.

«Οι αστοί τρέμουν και φοβούνται την κινητοποίηση των ανθρώπων που αγωνίζονται για το ψωμί τους, για το ασφαλιστικό, για παιδεία. Τρέμουν και φοβούνται όταν ο λαός αγωνίζεται για έναν κόσμο χωρίς πολέμους, πυρηνικά όπλα και ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις», είπε ο Σπ. Χαλβατζής και κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν την Κυριακή στον αποκλεισμό της βάσης της Σούδας, αλλά και την Πέμπτη 3 Απρίλη στην πολιτική συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσει το ΚΚΕ στο Σύνταγμα.

Ο Σπ. Χαλβατζής βρέθηκε κοντά στους μηχανικούς, ηλεκτρολόγους, φαναρτζήδες του αμαξοστασίου, αλλά και στους νέους εργάτες, οι οποίοι κάνουν εκεί τη «μαθητεία» με μισθούς πείνας για να συζητήσει μαζί τους για τον πόλεμο.

Ερωτήσεις για το ρόλο του ΝΑΤΟ και το αν είναι εφικτό να φύγει η χώρα μας από αυτό, για το «παραμύθι» της τρομοκρατίας έτσι όπως έχει διαμορφωθεί μετά το χτύπημα της 11η Σεπτέμβρη στους «δίδυμους πύργους», ήταν μερικές από αυτές που έθεσαν οι εργαζόμενοι στον Σπ. Χαλβατζή. Εκδηλη όμως ήταν η αγανάκτησή τους από τον άδικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, το αιματοκύλισμα του ιρακινού λαού, αλλά και το κλίμα που διαμόρφωσαν οι ΗΠΑ για να «πνίξουν» στο αίμα την υφήλιο, στο όνομα της καταπολέμησης της... τρομοκρατίας.

Απαντώντας στις ερωτήσεις, ο Σπ. Χαλβατζής επισήμανε ότι η χώρα μας αν θέλει μπορεί να φύγει από το ΝΑΤΟ με αγώνες και ότι αποτελεί ανάγκη να τα «βάλει» ο λαός μαζί του, ενώ αναφορικά με το τρομοκρατικό χτύπημα στις ΗΠΑ, σημείωσε ότι ο Μπιν Λάντεν που ευθύνεται γι' αυτό είναι δημιούργημα των ίδιων των Αμερικανών. Υπογράμμισε ότι ο άδικος και παράνομος πόλεμος στο Ιράκ γίνεται για τη διαχείριση των πετρελαίων και των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας. Καταδίκασε τις πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν τον πόλεμο, καταγγέλλοντας συγχρόνως τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, που ενώ δηλώνει ότι δε συμμετέχει στον πόλεμο, την ίδια στιγμή παρέχει διευκολύνσεις στους Αμερικανούς, μετατρέποντας τη βάση της Σούδας σε ορμητήριο.

Αμέσως μετά ο Σπ. Χαλβατζής συναντήθηκε με τον προϊστάμενο του αμαξοστασίου κ. Τσίρμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ