Παρασκευή 10 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Η πολιτική ζωή δεν είναι ντέρμπι»

Κλιμάκιο υποψηφίων του ΚΚΕ περιόδευσε χτες στα διυλιστήρια της εταιρίας «Ελληνικά Πετρέλαια» στη Θεσσαλονίκη

«Η πολιτική ζωή δεν είναι ντέρμπι. Η πολιτική ζωή είναι ταξικά συμφέροντα και για τους εργαζόμενους είναι αγώνας για την υπεράσπιση των ταξικών συμφερόντων τους, για τη βελτίωση της ζωής τους, την κατοχύρωση των πολιτικών και συνδικαλιστικών τους δικαιωμάτων».

Αυτά τόνισε στην ομιλία του στους εργαζόμενους στα διυλιστήρια της εταιρίας «Ελληνικά Πετρέλαια» στη Θεσσαλονίκη, ο Θόδωρος Κυριακίδης, γραμματέας του ΕΚΘ και υποψήφιος του ΚΚΕ στις εκλογές, στη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποίησε χτες το πρωί στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης κλιμάκιο της ΚΟΘ του ΚΚΕ, στο οποίο συμμετείχε και ο Βασίλης Αχτσής, υποψήφιος στις εκλογές και πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων.

Στη σύντομη ομιλία του ο Θ. Κυριακίδης υπογράμμισε ότι τα άλλα κόμματα δεν ασχολούνται σήμερα με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός, αλλά τους απασχολεί ποιος είναι καλύτερος διαχειριστής του συστήματος της ανεργίας και της εκμετάλλευσης, ο Κωστάκης ή ο Κώστας... και υπογράμμισε: «Εμείς δεν πιστεύουμε σε ντέρμπι. Εμείς, το ΚΚΕ έχει άλλα κριτήρια για τις εκλογές. Το βασικό μας κριτήριο είναι να αντισταθεί ο λαός και με την ψήφο του στις αντιλαϊκές επιλογές των διαφόρων διαχειριστών.

Εμείς λέμε να αδυνατίσουν και τα δύο κόμματα της διαχείρισης στις εκλογές, για να μην είναι σε θέση να εφαρμόσουν τα αντιδραστικά τους σχέδια και τα σκληρά μέτρα που έρχονται μετά τις εκλογές. Να έχουμε μια αδύνατη κυβέρνηση και μια δυνατή αντιπολίτευση. Αυτό είναι το ζητούμενο για τους εργαζόμενους. Δεν πρέπει αυτή τη φορά να εγκλωβιστούν οι εργαζόμενοι στο τεχνικό δίλημμα να ψηφίσουν έναν από τους δύο υπεύθυνους της αντιλαϊκής πολιτικής».

Κάλεσε δε τους εργαζόμενους όχι απλώς να καταψηφίσουν τα δύο κόμματα του δικομματισμού, αλλά να δώσουν την ψήφο τους στο ΚΚΕ, «τη μόνη ισχυρή, συνεπή δύναμη αντιπολίτευσης, για να έχουμε αύριο τη δυνατότητα να παλέψουμε πιο αποτελεσματικά για τα προβλήματα των εργαζομένων και να αντισταθούμε απέναντι στη λαίλαπα που έρχεται...».

Εκτός από τη συζήτηση που είχε με τους εργαζόμενους, το κλιμάκιο του ΚΚΕ είχε συνάντηση με τη διεύθυνση της επιχείρησης και με το Σωματείο Εργαζομένων. Στις συζητήσεις και επαφές που είχε με το σωματείο και τους εργαζόμενους, το κλιμάκιο διαπίστωσε ότι υπάρχει πολύ καλό κλίμα και αποδοχή των πολιτικών του Κόμματος γιατί οι εργαζόμενοι στον κλάδο έχουν τον τελευταίο ιδιαίτερα χρόνο βιώσει οι ίδιοι τις αρνητικές συνέπειες της ιδιωτικοποίησης και της παγκοσμιοποίησης.

Το κλιμάκιο έγινε αποδεκτό μέσα σε φιλικό και θερμό κλίμα και πολλοί ήταν οι εργαζόμενοι που εξέφρασαν με διάφορους τρόπους την εκτίμησή τους στο ΚΚΕ για τη συνεπή φιλολαϊκή του πολιτική. Χαρακτηριστική ήταν η παρατήρηση διοικητικού υπαλλήλου της επιχείρησης, που ανήκει σε άλλο πολιτικό χώρο: «Πρέπει να σας πω ειλικρινά ότι και εδώ και σε άλλους χώρους εκφράζεται ανοιχτά από τους εργαζόμενους η άποψη ότι μόνο η Παπαρήγα λέει στον κόσμο την αλήθεια. Ολοι οι άλλοι μας κοροϊδεύουν».

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ εξήγησαν ότι και η θέση του Κόμματος που είναι γνωστή, τουλάχιστο στα μέλη της διοίκησης του σωματείου, είναι όχι μόνο να μείνει ο τομέας πετρελαίου στον έλεγχο του κράτους, αλλά να χρησιμοποιηθεί, μαζί με άλλες στρατηγικής σημασίας κρατικές επιχειρήσεις, σαν μοχλός ανάπτυξης και να ενταχθεί σε ένα σχέδιο παραγωγικής ανάπτυξης ολόκληρης της περιοχής.

Ολα όσα συμβαίνουν σήμερα στη μεγάλη αυτή επιχείρηση και το κλίμα αγανάκτησης που επικρατεί ανάμεσα στους εργαζόμενους επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά την πολιτική του ΚΚΕ και κάνουν πολύ επίκαιρο το κάλεσμα του Κόμματος στους εργαζόμενους για τη συσπείρωση στο Λαϊκό Μέτωπο, για να μπει η χώρα σε μια άλλη τροχιά, με κύρια κατεύθυνση την αντιμετώπιση των προβλημάτων του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ