Παρασκευή 28 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
Καμία διευκόλυνση στους φονιάδες των λαών

Κάλεσμα στα πληρώματα να αρνηθούν προσεγγίσεις στον Περσικό, να μη μεταφέρουν πετρέλαιο για τους εισβολείς, να μην τους παρέχουν καμία διευκόλυνση

Σήμερα, αυτές τις ώρες, τα τέλεξ όλων των ποντοπόρων ελληνικών βαποριών, σε όποιο μήκος και πλάτος και αν ταξιδεύουν, τυπώνουν το σήμα της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού. Το σήμα που θέτει κάθε Ελληνα ναυτεργάτη μπροστά στο καθήκον να συμβάλει στον αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό αγώνα που δίνει σύσσωμος ο εργαζόμενος ελληνικός λαός. Το σήμα «έφυγε» μέσω του Δελτίου Ενημέρωσης Ναυτιλλομένων που στέλνεται μέσω του μηχανισμού του ΥΕΝ (είναι κατάκτηση, δεν είναι παραχώρηση) και καλεί τους ναυτεργάτες που ταξιδεύουν στην ευρύτερη περιοχή του Περσικού Κόλπου ή πρόκειται το πλοίο στο οποίο είναι μπαρκαρισμένοι να προσεγγίσει αυτή την περιοχή, «να καταγγέλλουν τη Σύμβαση Εργασίας υπαιτιότητι του πλοίου».

Καλεί τους ναυτεργάτες να αρνηθούν κάθε διευκόλυνση προς τους φονιάδες, να μη συμμετέχουν στη μεταφορά πετρελαίου και πολεμικού υλικού «για τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και των συμμάχων τους», προδιαγράφοντας έτσι την καταγραφή νέων λαμπρών σελίδων στην ιστορία του ναυτεργατικού κινήματος.

Ολόκληρο το κείμενο που έστειλε η ΠΕΜΕΝ έχει ως εξής:

«Προς ΥΕΝ/PRESS: Παρακαλούμε να μεταδοθεί το παρακάτω κείμενο μέσω του PRESS.

"Βρισκόμαστε στην 8η μέρα του πολέμου των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και των συμμάχων τους ενάντια στο Ιράκ με χιλιάδες θύματα. Ο κίνδυνος όχι μόνο στη στενή περιοχή του Ιράκ, αλλά και γενικότερα στην ευρύτερη περιοχή από τον Ινδικό Ωκεανό, στον Περσικό Κόλπο και την Ανατολική Μεσόγειο, αυξάνεται τόσο από τη χρήση όπλων όσο και από τη χημική επιβάρυνση του περιβάλλοντος, η οποία γίνεται από τη χρησιμοποίηση ραδιενεργών οπλικών συστημάτων.

Σε άμεσο κίνδυνο βρίσκεται η ζωή και η υγεία των ναυτεργατών αλλά και γενικότερα των λαών της ευρύτερης περιοχής.

Το ΥΕΝ αρνείται να πάρει μέτρα για την προστασία της ζωής των ναυτεργατών. Η διοίκηση της ΠΕΜΕΝ με τους μηχανικούς και τους ναυτεργάτες απαιτούν:

  • Να απεμπλακεί η χώρα μας από τον πόλεμο
  • Να γυρίσουν πίσω οι φρεγάτες από τον Περσικό Κόλπο και την Ανατολική Μεσόγειο
  • Να κλείσουν οι βάσεις της χώρας μας
  • Να μη συμμετέχουν οι ναυτεργάτες στη μεταφορά πετρελαίου και πολεμικού υλικού για τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και των συμμάχων τους
  • Να χαρακτηριστεί η ευρύτερη περιοχή του Περσικού Κόλπου Πολεμική Ζώνη και να εξασφαλιστεί ο επαναπατρισμός των ναυτεργατών στη χώρα μας.

Η διοίκηση της ΠΕΜΕΝ καλεί τους ναυτεργάτες να καταγγέλλουν τη Σύμβαση Εργασίας υπαιτιότητι του πλοίου όταν πρόκειται τα πλοία να προσεγγίσουν την ευρύτερη περιοχή του Περσικού Κόλπου - Πολεμική Ζώνη, και να απαιτούν τον επαναπατρισμό τους"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ