Παρασκευή 28 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Δεν έχουν σχέση με τους ναυτεργάτες

Είναι ελεεινοί! Ο λόγος για τους εγκάθετους της κυβέρνησης και των εφοπλιστών στις καρέκλες της διοίκησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, οι οποίοι αυτοχαρακτηρίζονται ως ...πλειοψηφία. Προχτές, εξέδωσαν ένα προκλητικό δελτίο Τύπου, για να μιλήσουν για «πολεμική επίθεση κατά του Ιράκ», χωρίς να αναφέρεται από ποιους, να πουν περί κανόνων διεθνούς δικαίου και να καταλήξουν στο ότι «η ΠΝΟ και οι Ελληνες ναυτεργάτες ενώνουν τη φωνή διαμαρτυρίας τους με τους λαούς όλου του κόσμου, που απαιτούν τον άμεσο τερματισμό του πολέμου, γιατί τυχόν συνέχισή του, πέραν των αθώων θυμάτων που θα προκαλέσει θα έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία χιλιάδων προσφύγων στην περιοχή».

Εκδίδουν αυτό το ...δελτίο όταν, στις 21 του μήνα, που ολόκληρη η εργατική τάξη της χώρας συνέχιζε τους μεγαλειώδεις αντιπολεμικούς της αγώνες προτάσσοντας ταυτόχρονα και το ισχυρό όπλο της απεργίας, αυτοί είχαν αποφασίσει...4ωρη στάση εργασίας και μάλιστα τις ώρες που δεν υπήρχε κανένας προγραμματισμένος απόπλους! Οταν οι Ελληνες εφοπλιστές, με τις πλάτες της κυβέρνησης, έχουν θέσει το στόλο τους στην εκδούλεψη των ΑμερικανοΝΑΤΟικών και Ευρωπαίων φονιάδων, για να σφαγιάσουν τον ιρακινό λαό, τα γκαζάδικα των Βαρδινογιάννη, Μελισσανίδη, Μαμιδάκη, έχουν κάνει τακτική γραμμή το δρομολόγιο Πειραιάς - Σούδα για να ανεφοδιάζουν τις πολεμικές αρμάδες, τα καράβια των δολοφόνων. Τα φορτηγά των Αγαπητού, Λικιαρδόπουλου και ποιος ξέρει πόσων άλλων ταξιδεύουν, μεταφέροντας πολεμικό υλικό για τους εκτελεστές. Μέσα σε αυτά τα πλοία είναι μπαρκαρισμένοι Ελληνες ναυτεργάτες.

Το μόνο δελτίο που θα μπορούσε να σταθεί αυτές τις μέρες από μια Ομοσπονδία πραγματικά ναυτεργατική θα ήταν αυτό που θα έδινε το σύνθημα με χοντρά γράμματα στους ναυτεργάτες να μπλοκάρουν τα πλοία που έχουν μπλεχτεί στο βρώμικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Που θα απαιτούσε από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας την εδώ και τώρα επιστροφή όλων των πλοίων και των Ελλήνων ναυτεργατών από τον Περσικό, που θα έδινε εντολή τους ναυτεργάτες να μη δώσουν ούτε σταγόνα πετρελαίου για τον ανεφοδιασμό των αρμάδων. Ενα δελτίο όπως αυτό που έχουν εκδώσει από τις 19 του μήνα τα ταξικά ναυτεργατικά συνδικάτα ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ αναφέροντας: «Να μη συμμετέχουν οι ναυτεργάτες στη μεταφορά πετρελαίου και πολεμικού υλικού για τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και των συμμάχων τους. Να χαρακτηριστεί η ευρύτερη περιοχή του Περσικού Κόλπου Πολεμική Ζώνη και να εξασφαλιστεί ο επαναπατρισμός των ναυτεργατών στη χώρα μας» και δείχνοντας ότι αυτή η ΠΝΟ δεν έχει σχέση με τους ναυτεργάτες.


Α. Ζ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ