Σάββατο 29 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η αποκαλυπτική στάση του «μηχανισμού»

Μαζικά συμμετέχουν οι μαθητές των σχολείων της Χαλκίδας και της ευρύτερης περιοχής στα αντιπολεμικά συλλαλητήρια, εκφράζοντας την ανησυχία τους για το μέλλον και την αντίθεσή τους στην ιμπεριαλιστική «νέα τάξη πραγμάτων». Το απέδειξαν και στις 21 Μάρτη συμμετέχοντας, μαζί με τους εργαζόμενους, στη μεγάλη συγκέντρωση που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ, αλλά και χτες, ανταποκρινόμενοι μαζικά στο κάλεσμα του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Χαλκίδας.

Κάποιοι, όμως, και συγκεκριμένα ο σχολικός μηχανισμός του κυβερνώντος κόμματος, μέσω της β/βάθμιας εκπαίδευσης και διευθυντών Γυμνασίων και Λυκείων προσπάθησαν, με εκφοβισμούς, με την απειλή της απουσίας (4ο Γυμνάσιο Χαλκίδας), ακόμη και της αποβολής (Γυμνάσιο Ν. Λαμψάκου), να αποτρέψουν τη συμμετοχή τους. Σε κάποια σχολεία τα κατάφεραν, σε πολλά, όμως, όχι.

Ωστόσο, η στάση αυτή του «μηχανισμού» είναι αποκαλυπτική, τόσο της γενικότερης πολιτικής της κυβέρνησης, όσο και ειδικά της συνενοχής της στο συντελούμενο έγκλημα. Οι μαθητές, όμως, επιμένουν και το εννοούν, όταν φωνάζουν διαδηλώνοντας: «Μόρφωση - Ειρήνη ζητούν οι μαθητές, να φύγουν οι βάσεις οι ΑμερικανοΝΑΤΟικές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ