Σάββατο 29 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αντιπλημμυρικά με τον... αραμπά!

Η καθυστέρηση της κατασκευής των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων στην Ελλάδα σε όλο της το μεγαλείο: Χρειάστηκε να περάσουν πάνω από έξι χρόνια (Γενάρης 1997) από τις καταστροφικές πλημμύρες της Κορίνθου και της Φθιώτιδας για να αναγγείλει με διθυράμβους η κυβέρνηση την έγκριση των αναγκαίων πιστώσεων προκειμένου να εκτελεστούν δύο σημαντικά έργα - του Ξηριά Κορίνθου και της Τάφρου της Λαμίας - για την αντιπλημμυρική προστασία των δύο αυτών περιοχών! Και βέβαια από την έγκριση των πιστώσεων μέχρι την υλοποίηση των έργων δεν αποκλείεται να περάσουν άλλα δύο ακόμη χρόνια τουλάχιστον, διάστημα στο οποίο οι κάτοικοι θα εξακολουθούν να ζουν με τον κίνδυνο νέας πλημμύρας και καταστροφών...

Σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση του ΥΠΕΧΩΔΕ:

  • Για το έργο «Διευθέτηση χειμάρρου Ξηριά Κορινθίας», εγκρίθηκε η διάθεση πίστωσης 38.491.059 ευρώ και τη δημοπρασία για την κατασκευή του θα προκηρύξει η αρμόδια Διεύθυνση του ΥΠΕΧΩΔΕ.
  • Για το έργο «Αποπεράτωση Τάφρου Λαμίας» εγκρίθηκε πίστωση 1.870.000 ευρώ και το έργο θα προκηρύξει η Διεύθυνση Δημοσίων Εργων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ