Σάββατο 29 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΣΕΒΕΕ
«Οχι» στη δυσβάσταχτη αύξηση των εισφορών

Σε συσπείρωση γύρω από τις θέσεις και τις δράσεις του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ καλεί τους αιρετούς εκπροσώπους του κλάδου στο ΔΣ του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, Δ. Φέτσης. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ επισημαίνει στην επιστολή του ότι οι κινητοποιήσεις των ΕΒΕ θα συνεχιστούν και ζητά την ανάκληση των αποφάσεων του Ταμείου με τις οποίες αυξάνονται υπέρογκα οι ασφαλιστικές επιβαρύνσεις.

Η επιστολή του Δ. Φέτση έχει ως εξής: «Οπως σας είναι γνωστό, οι Επαγγελματίες, Βιοτέχνες και Εμποροι στη συντριπτική τους πλειοψηφία βιώνουν δύσκολες οικονομικές στιγμές και αδυνατούν να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις απαιτήσεις λειτουργίας των επιχειρήσεών τους.

Οι τελευταίες αποφάσεις του ΔΣ του ΟΑΕΕ για αυξήσεις στις εισφορές 8% και υποχρεωτική μετάταξη χιλιάδων συναδέλφων μας από τη Ζ΄ στην Η΄ ασφαλιστική κλάση του ΤΕΒΕ, που σήμανε μεγάλη αύξηση των εισφορών, σκοπεύει στην κάλυψη των ελλειμμάτων που δημιουργεί το κράτος και στη διευκόλυνσή του για παραπέρα μείωση της συμμετοχής του στον ασφαλιστικό μας φορέα.

Αν σημειώσουμε ότι η κυβέρνηση με βάση την κατεύθυνση της ΕΕ απεργάζεται νέα αντιασφαλιστικά σενάρια, ενώ ταυτόχρονα μειώνει τη συμμετοχή του κράτους στα έσοδα του Ταμείου και καθυστερεί τα από ετών οφειλόμενα πολλά δισ. δραχμές, τότε δικαίως αισθανόμαστε ότι τόσο η διοίκηση του ΟΑΕΕ όσο και η κυβέρνηση βρίσκονται σε αντίθεση μαζί μας για το ασφαλιστικό μας σύστημα.

Τα παραπάνω ήταν οι κύριες αιτίες των τελευταίων κινητοποιήσεών μας σε όλη τη χώρα, οι οποίες θα συνεχιστούν εφόσον η κυβέρνηση και η διοίκηση του ΟΑΕΕ επιμένουν στην υποχρεωτικότητα της Η΄ κλάσης και στις υπέρογκες αυξήσεις εισφορών.

Ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι των ΕΒΕ στη διοίκηση του ΟΑΕΕ φρονώ ότι πρέπει να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να ευθυγραμμιστείτε με τις απαιτήσεις των συναδέλφων μας, όπως εκφράζονται από το συνδικαλιστικό τους κίνημα και να κινήσετε διαδικασία ανάκλησης των αποφάσεων αυτών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ