Σάββατο 29 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΚΡΗΤΗ
Στο πόδι για το παγκρήτιο συλλαλητήριο στη Σούδα
  • Πραγματοποιείται αύριο, Κυριακή, 30 του Μάρτη, με προσυγκέντρωση στις 11 π.μ. στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς
  • Παρούσα θα είναι η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, που θα χαιρετίσει στο συλλαλητήριο
  • Θα συμμετάσχουν δυνάμεις από τις Κομματικές Οργανώσεις Αθήνας, Πειραιά και Αττικής του ΚΚΕ

Eurokinissi

Ολοι στους δρόμους - Ολοι στο παλλαϊκό, παγκρήτιο συλλαλητήριο, αύριο, Κυριακή, για να βγει η Ελλάδα από τον πόλεμο των ιμπεριαλιστών ενάντια στο Ιράκ, να σταματήσει η Κρήτη να αποτελεί κατεχόμενη πολεμική ζώνη, ορμητήριο των ιμπεριαλιστών, βροντοφωνάζουν καθημερινά οι κομμουνιστές της Κρήτης, καλώντας το λαό και τη νεολαία να δώσουν δυναμικό «παρών» έξω από την αμερικανοΝΑΤΟική βάση της Σούδας.

Στο συλλαλητήριο θα παραβρίσκεται η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία και θα απευθύνει χαιρετισμό στους συγκεντρωμένους. Ενώ με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου το ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο στη βάση της Σούδας (και στη συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά), όπου θα συμμετάσχουν και οι Κομματικές Οργανώσεις Αθήνας, Πειραιά και Αττικής του Κόμματος. Με τη συμμετοχή τους να στείλουν ηχηρό μήνυμα αντίστασης στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά του Ιράκ. Να διατρανώσουν την απαίτησή τους να κλείσει η βάση της Σούδας, να σταματήσει η Κρήτη και συνολικά η Ελλάδα να αποτελεί ορμητήριο για τα βομβαρδιστικά και τα πολεμικά πλοία των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που επιτίθενται κατά του λαού του Ιράκ.

Οι προσπάθειες που γίνονται από τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, εδώ και μέρες, είναι να φτάσει σε όλους, σε κάθε χώρο δουλιάς, στην ύπαιθρο, στα σχολεία, στις σχολές και στα πανεπιστήμια, το κάλεσμα των κομμουνιστών για παλλαϊκό αντιιμπεριαλιστικό ξεσηκωμό, μπροστά στη βάρβαρη «νέα τάξη» που θέλουν να επιβάλουν οι ιμπεριαλιστές.


ICON

Με πικετοφορίες, εξορμήσεις, μηχανοκίνητες πορείες, αντιπολεμικές εκδηλώσεις και συναυλίες, περιοδείες σε εργασιακούς χώρους, συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια, μαζικοί φορείς, απλός κόσμος, μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ αντιδρούν και διαδηλώνουν, καθημερινά, ενάντια στον πόλεμο των Αμερινανο-βρετανών και των Ευρωπαίων συμμάχων τους κατά του λαού του Ιράκ.

Η Κρήτη από την πρώτη μέρα του πολέμου αλλά και πολύ νωρίτερα έδωσε περήφανη απάντηση με τους αγώνες που αναπτύχθηκαν ενάντια στους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς των δολοφόνων και στη μετατροπή του νησιού σε ορμητήριο θανάτου.

Για αύριο, Κυριακή 30 του Μάρτη, σε όλους τους νομούς επικρατεί αντιπολεμικός συναγερμός. Στο Ηράκλειο, σήμερα, Σάββατο, πραγματοποιείται μεγάλη αντιπολεμική συναυλία, που διοργανώνουν η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», Η Επιτροπή Ειρήνης και το ΠΑΜΕ, με συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας από τις 6 το απόγευμα.

Δεκάδες καλλιτέχνες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των φορέων, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο και οι ίδιοι, όπως τόνισαν, στον αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστές που δολοφονούν αμάχους και μικρά παιδιά στο Ιράκ.

Στα Χανιά εντείνονται οι προετοιμασίες για τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση στη βάση της Σούδας. Σήμερα, Σάββατο, έχει προγραμματιστεί, στις 11 το πρωί, πικετοφορία στο παλιό λιμάνι, με σημείο εκκίνησης την πλατεία Δημοτικής Αγοράς. Αμέσως μετά, στη 1 το μεσημέρι, γίνεται συλλαλητήριο φορέων στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς και το απόγευμα νέα πικετοφορία στους δρόμους των Χανίων, με αφετηρία επίσης την πλατεία Δημοτικής Αγοράς και κατάληξη το παλιό λιμάνι, όπου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση.

Αντίστοιχος αντιπολεμικός αναβρασμός επικρατεί και στους υπόλοιπους νομούς της Κρήτης, με καθημερινές εξορμήσεις, περιοδείες και εκδηλώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ