Παρασκευή 10 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καθρέφτης των αγώνων

Το ψηφοδέλτιο του  ΚΚΕ στην Κορινθία

Το ΚΚΕ επιδιώκει να συναντηθεί και να δράσει με όσο γίνεται ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις, κοινωνικούς και πολιτικούς παράγοντες που θέλουν να ορθώσουν το ανάστημά τους στην πολιτική του μονόδρομου, της υποταγής και της εξάρτησης. Αυτή η λογική αποτυπώνεται και στη σύνθεση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στην Κορινθία που παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου η ΝΕ Κορινθίας του Κόμματος.

Ενα ψηφοδέλτιο που οι κομμουνιστές της Κορινθίας χαρακτηρίζουν σαν καθρέφτη των μεγάλων ταξικών και κοινωνικών αγώνων που δόθηκαν στην περιοχή μαζί τους εργαζόμενους, τη νεολαία και το λαό της Κορινθίας. Αγώνες των αγροτών, των εργαζόμενων, των μαθητών, αγώνες ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΚΕΡΑΦΙΝΑ, της Διώρυγας, της ΕΛΒΙΟΝΥ, αγώνες αντιιμπεριαλιστικούς, καθώς και αγώνες για τη λύση των μεγάλων προβλημάτων του λαού.

Σ' αυτούς τους αγώνες οι κομμουνιστές σφυρηλάτησαν με τον κορινθιακό λαό σχέσεις εμπιστοσύνης και συναγωνιστικότητας, δεσμούς που δε θα σπάσουν μετά τις 9 Απρίλη, αλλά θα ενταθούν περισσότερο με ένα ΚΚΕ πιο ισχυρό πανελλαδικά και στην Κορινθία, που θα μετατρέψει τη λαϊκή ψήφο σε όπλο υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων, που θα ενισχύει το μέτωπο της αντιπολίτευσης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της ΟΝΕ που υπηρετούν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, αλλά και που στηρίζουν το ΔΗΚΚΙ και ο ΣΥΝ. Ενα ΚΚΕ που δε θα ανταλλάξει την ψήφο εμπιστοσύνης των εργαζόμενων με συμμετοχή σε αντιλαϊκές κυβερνήσεις, αλλά που θα πρωτοστατεί και πάλι στην οργάνωση της πάλης του λαού για την οικοδόμηση ενός πλατιού λαϊκού μετώπου, που θα μπορεί να παρέμβει αποφασιστικά στις εξελίξεις και σύντομα να διεκδικήσει την εξουσία σε όφελος των λαϊκών στρωμάτων. Αυτή η απόφαση αποτυπώνεται ανάγλυφα στο ψηφοδέλτιο του Κόμματος στην Κορινθία, το οποίο αποτελούν οι:

  • Ακαρέπης Φίλιππας, χημικός, δόκτωρ του Πανεπιστημίου της REIMS της Γαλλίας, καθηγητής στο ΤΕΙ Αθήνας.
  • Αλωνιστιώτης Τάκης, μηχανοτεχνίτης, μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου.
  • Κακούρος Δημήτρης, πτυχιούχος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών της Νομικής Σχολής Αθήνας, εργαζόμενος στη «ΔΙΩΡΥΓΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΕ», πρόεδρος του Σωματείου Ναυτικών της Α.Ε.ΔΙ.Κ.
  • Λαζάρου Ιωάννα, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, δικηγόρος διορισμένη στο Πρωτοδικείο Κορίνθου, Γραμματέας του Συλλόγου Γυναικών Αγ. Θεοδώρων.
  • Παπαδόπουλος Τάκης, συνδικαλιστής οικοδόμος, μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου.

Ενδεικτική της απήχησης του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στην Κορινθία είναι η συμπαράταξη με το ΚΚΕ πολιτών της Κορινθίας οι οποίοι στο κείμενο που υπογράφουν σημειώνουν πως «συστρατευόμαστε μαζί με το ΚΚΕ εκτιμώντας την αγωνιστική του στάση και πιστεύοντας ότι η εκλογική του διακήρυξη απαντά θετικά στις σημερινές ανάγκες του λαού μας. Συστρατευόμαστε μαζί του, παρά τις επιμέρους ιδεολογικές διαφωνίες που μπορεί να έχουμε, ώστε να γίνουν αυτές οι εκλογές το πρώτο μεγάλο βήμα της λαϊκής αντεπίθεσης και της συγκρότησης του Λαϊκού Μετώπου. Συστρατευόμαστε μαζί του για να πούμε το μεγάλο ΟΧΙ στο Μεσαίωνα που μας ετοιμάζουν. Συστρατευόμαστε μαζί του για να πούμε το μεγάλο ΝΑΙ στο όραμα, στην ελπίδα και στην προοπτική για καλύτερη ζωή. Με ισχυρό το ΚΚΕ και ισχυρό το Λαϊκό Μέτωπο θα βάλουμε φραγμό σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική, θα ανοίξουμε το δρόμο για να βρεθεί ο λαός στο προσκήνιο». Το κείμενο υπογράφουν:

Ασημακόπουλος Φίλιππος, πολιτικός μηχανικός, πρόεδρος του ΤΕΕ Κορινθίας, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Κορινθίων.

Καράγιωργας Παύλος, πρόεδρος Επιτροπής Ειρήνης Κορίνθου.

Κελλάρης Τάσος, πολιτικός μηχανικός.

Ανδρέου Στάθης, επαγγελματίας.

Σκλίας Δημήτρης, καθηγητής Αγγλικών.

Κοντός Γεώργιος, πρόεδρος Επιτροπής Ειρήνης Λουτρακίου, πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου - Περαχώρας.

Δέλγας Νικόλαος, καθηγητής μαθηματικών.

Πράτσα Μαρία , φαρμακοποιός.

Λιάρου Ελλη, πτυχιούχος Γαλλικής Φιλολογίας.

Νανόπουλος Βασίλης, υπάλληλος ΙΚΑ Κορίνθου.

Μπούκης Γεώργιος, αγρότης, μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Μεγάλου Βάλτου.

Ισμαήλ Φάουζι, γιατρός.

Πάρλας Γεώργιος, ασφαλιστής.

Δουβής Κώστας, συνταξιούχος.

Σακκούλας Φρίξος, οικοδόμος συνδικαλιστής.

Τσουτσάνης Δημήτριος, αρχιτέκτονας.

Γκιόκας Βλάσιος, αγρότης συνδικαλιστής.

Χήρας Ιωάννης, σταθμάρχης ΟΣΕ.

Τσεκούρα Αγνή, καθηγήτρια.

Θαλασσινού Ελένη, καθηγήτρια.

Κουρούμαλης Σπύρος, πολιτικός μηχανικός.

Τσιώτου Παναγούλα, νοικοκυρά.

Πανόπουλος Σπύρος, αγρότης.

Σαράμπαλης Γιάννης, έμπορος.

Λαλιώτη Μαρία, ιδιωτική υπάλληλος, πρώην δημοτική σύμβουλος Δερβενίου.

Κόκορης Τάσος, πρώην δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ηλιούπολης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ