Σάββατο 29 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Συνάντηση εγγυητριών θέλει η Αγκυρα

Την επιθυμία της Αγκυρας να υπάρξει μια συνάντηση των εγγυητριών δυνάμεων της Κύπρου και των δύο πλευρών στο νησί, προκειμένου να διερευνηθεί ο τρόπος λύσης του Κυπριακού, εξέφρασε χθες ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν.

Οπως, μάλιστα, ενημέρωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ έχει ήδη ξεκινήσει τις σχετικές ενέργειες.

Κληθείς, επίσης, να σχολιάσει τις πρόσφατες σκληρές επικρίσεις της Ενωσης Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών Τουρκίας (TUSIAD), που κάλεσε την κυβέρνηση να αποδεχτεί δημόσια τις προτάσεις Ανάν ως βάση για την επίλυση του Κυπριακού, ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνησή του επιθυμεί να κάνει κάποιο βήμα και ότι συζήτησε το θέμα αυτό με τον Αμπντουλάχ Γκιουλ.

«Οι τρεις εγγυήτριες χώρες, Τουρκία, Ελλάδα και Βρετανία, καθώς και η βόρεια και η νότια Κύπρος, είπαμε να συγκεντρωθούν και να αρχίσουν ταχεία συζήτηση του θέματος και του τρόπου επίλυσης», τόνισε ο Ερντογάν και πρόσθεσε: «Επιθυμία μας είναι να επιλύσουμε το θέμα αυτό με τον καλύτερο τρόπο, ώστε, όταν έρθουν οι επόμενες γενιές, να αναφέρονται θετικά σ' αυτό το βήμα που κάναμε και να μην λένε, ήρθαν αυτοί και μας πούλησαν έτσι είτε αλλιώς».

  • Δέκα παραβάσεις των διεθνών κανόνων εναέριας κυκλοφορίας και δύο παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου σημειώθηκαν σήμερα από δεκαοκτώ τουρκικά αεροσκάφη «F-16», που πέταξαν σε επτά σχηματισμούς μεταξύ Λέσβου και Λήμνου και ανατολικά της Ρόδου. Οπλισμένοι ήταν οι τέσσερις σχηματισμοί, ενώ σημειώθηκαν οκτώ εμπλοκές με ελληνικά μαχητικά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ