Σάββατο 29 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Ρεαλισμός ή ραγιαδισμός;

Επιτέλους. Οκτώ μέρες μετά την επέμβαση των Αμερικανών και των κάθε είδους συνεταίρων τους στο Ιράκ, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να «ενημερώσει» και τον ελληνικό λαό για τις θέσεις της κυβέρνησής του, στη συζήτηση που έγινε προχτές στη Βουλή. Και οι θέσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, δεν ήταν άλλες από αυτές που ακούσαμε και προχτές από τον Κ. Σημίτη - με την ιδιότητα του προέδρου του Συμβουλίου Κορυφής της ΕΕ - στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η μόνη διαφορά, ήταν πως χτες ακούσαμε από τον πρωθυπουργό και το γνωστό σλόγκαν «Πρώτα η Ελλάδα»...

Στα πλαίσια της ενημέρωσης των Ελλήνων βουλευτών, ακούσαμε τον Κ. Σημίτη να εκφράζει από τη μια τη «λύπη» του για τα θύματα του πολέμου (όχι, δε ζήτησε να σταματήσει ο πόλεμος από εκείνους που τον κήρυξαν μονομερώς) και από την άλλη χαρακτήρισε «θετικές» και τις εκδηλώσεις που εκφράζει η διεθνής και ελληνική κοινή γνώμη κατά του πολέμου. Αν και από τα παραπάνω προσπάθησε να μας πείσει πως η κυβέρνησή του είναι και με τους δολοφόνους και με τους δολοφονημένους, στη συνέχεια μπάταρε προς την πλευρά των δολοφόνων (των Αμερικανών ιμπεριαλιστών και των «συμμάχων» τους). Και αυτό το έπραξε, όταν διατύπωσε την άποψη πως πρέπει «να εκφράζουμε τη θέληση του λαού αλλά να κρατάμε και το τιμόνι της λογικής»!

Και κατά τον Κ. Σημίτη, η κυβέρνηση κρατά το «τιμόνι της λογικής» και χειρίζεται υπεύθυνα το όλο θέμα (με την πολιτική «γιέσμεν» απέναντι στους Αμερικανούς), ενώ ο λαός που διαμαρτύρεται και ζητά από την κυβέρνηση να αποτραβηχτεί η Ελλάδα από τις συμμαχίες, είναι... παράλογος και «περιθώριο» (!) αφού όπως ισχυρίστηκε «η απομόνωση ταιριάζει στους περιθωριακούς».

Τι να πει κανείς. Αυτός ο «ρεαλισμός» - δηλαδή ο ραγιαδισμός - που διακρίνει τον πρωθυπουργό, σύσσωμη την κυβέρνηση και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Αντί άλλου σχολίου - λόγω των ημερών - θα σημειώσουμε το εξής: Αν οι Ελληνες αγωνιστές του 1821 σκεφτόταν και αντιδρούσαν απέναντι στην «Ιερά Συμμαχία» και την Οθωμανική Αυτοκρατορία με τον ίδιο τρόπο που σκέφτεται και αντιδρά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στη σύγχρονη «Ιερά Συμμαχία» των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών που αυτές τις μέρες ματοκυλούν το ιρακινό λαού, τότε η Ελλάδα και οι Ελληνες θα ήταν ακόμη σκλαβωμένοι στους Τούρκους. Αυτή είναι η αλήθεια, όσο κι αν ενοχλεί.


Λ. Τ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ