Σάββατο 29 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΓΙΑΝΝΗΣ Ε.ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
«Χρέος τους να μας διευκολύνουν, όχι να μας πιέζουν»!

Ο «Ριζοσπάστης», μετά τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου και την «έκκλησή του» για αποχώρηση των Ελλήνων δημοσιογράφων από τη Βαγδάτη, δηλώσεις που έγιναν στο φόντο ενός γενικευμένου, τις τελευταίες μέρες, κλίματος πιέσεων που ασκούνται προς τα ΜΜΕ να «χαμηλώσουν» τους «ενοχλητικούς» για τους Αμερικανούς τόνους, σε ερώτησή του για τη δουλιά των Ελλήνων δημοσιογράφων στη Βαγδάτη, προς το δημοσιογράφο της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», Γιάννη Ε. Διακογιάννη, που από την αρχή του πολέμου βρίσκεται στη Βαγδάτη, έλαβε την ακόλουθη απάντηση:

«Πρώτο: Είναι τεράστιο καθήκον των δημοσιογράφων, πολύ περισσότερο των Ελλήνων, να αποκαλύπτουν όλες τις πτυχές του πολέμου, κυρίως όταν είναι βρώμικος.

Δεύτερο: Η Ελλάδα έχει κάθε λόγο να βοηθά τους δημοσιογράφους της στη Βαγδάτη και όχι να τους πιέζει να φύγουν, όταν ακόμα και η Ισπανία -χώρα που έχει επίσημα κηρύξει τον πόλεμο- διατηρεί τους ανταποκριτές του κρατικού της πρακτορείου και των σοβαρότερων εφημερίδων της στη Βαγδάτη.

Μετά τις σφαγές στην περιοχή Σάαμπ και Μανσούρ της Βαγδάτης, το ελάχιστο που έχει να κάνει ένας δημοσιογράφος είναι να το γνωστοποιεί στον κόσμο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ