Σάββατο 29 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Ειδική μεταχείριση για δημοσιογράφους...

Το χειρότερο 48ωρο της ζωής τους έζησαν τέσσερις Πορτογάλοι και Ισραηλινοί δημοσιογράφοι που είχαν την «τύχη» να συλληφθούν την Τετάρτη από αμερικανική μονάδα, καθώς κυκλοφορούσαν με αυτοκίνητο στο Ιρακινό έδαφος. Πρόκειται για τους Ισραηλινούς Νταν Σεμάμα και Μπόαζ Μπιζμούθ και τους Πορτογάλους Λουίς Κάστρο και Βίντο Σίλβα.

Οπως κατήγγειλε χτες ο Νταν Σεμάμα, ανταποκριτής του πρώτου καναλιού της Ισραηλινής τηλεόρασης, «οι Αμερικανοί στρατιώτες αποφάνθηκαν ότι είμαστε τρομοκράτες και κατάσκοποι και μας μεταχειρίστηκαν ανάλογα». Και συνεχίζει «παρά τις εξηγήσεις μας, οι Αμερικανοί μάς απείλησαν για ώρες με τα όπλα τους. Αρνήθηκαν να μας δώσουν τροφή και αναγκαστήκαμε να μείνουμε καθιστοί σε στρατιωτικό όχημα για 36 ώρες, προτού μας μεταφέρουν στο Κουβέιτ».

Οι 4 έγιναν επίσης και μάρτυρες της συμπεριφοράς των Αμερικανών προς τους Ιρακινούς πολίτες, αφού όπως αναφέρει ο Σεμάμα «κατά τη μεταφορά μας στο Κουβέιτ, είδαμε Αμερικανούς να ταπεινώνουν ομάδα 150 Ιρακινών, υποχρεώνοντάς τους να κάνουν τις ανάγκες τους στον καθαρό αέρα». Μάλιστα, οι στρατιώτες δε σταμάτησαν να γελούν και να τους κοροϊδεύουν!

Είναι σαφές πλέον ότι οι Αμερικανοί κάνουν τα πάντα, ώστε να εμποδίσουν οποιαδήποτε δημοσιογραφική μαρτυρία απειλεί τα συμφέροντά τους. Αλλωστε, όπως λέει και ο Σεμάμα «οι αμερικανικές δυνάμεις καταβάλλουν κάθε προσπάθεια, ώστε όλοι οι δημοσιογράφοι στο Ιράκ να έχουν δίπλα τους έναν Αμερικανό αξιωματούχο που να επιβλέπει τις εικόνες που μεταδίδουν»!

Για αυτούς που έχουν ακόμα ψευδαισθήσεις για το πώς λειτουργούν οι «απελευθερωτές του Ιράκ»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ