Σάββατο 29 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ενιαίος αγώνας ενάντια στις βάρβαρες πολιτικές

Συγκέντρωση εργαζομένων μεταναστών και Ελλήνων στην πλατεία Ομονοίας την ώρα της συνεδρίασης των υπουργών της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Μήνυμα ενωμένου αγώνα Ελλήνων και ξένων εργατών για να ανατρέψουν τις πολιτικές που φέρνουν τον πόλεμο, την πείνα, την εξαθλίωση, τη φτώχεια, το κυνήγι για το μεροκάματο, τη μετανάστευση έστειλε η χτεσινή συγκέντρωση στην Ομόνοια Ελλήνων και μεταναστών την ώρα ακριβώς που ξεκίναγε το Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών στη Βέροια. Το κάλεσμα της χθεσινής διαδήλωσης είχαν κάνει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού, το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας, η ΕΕΔΔΑ και η Συντονιστική Επιτροπή Κοινοτήτων και Συλλόγων Μεταναστών.

«Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος φέρνει ανεργία, πείνα, θλίψη και μετανάστευση» έγραφε το πανό της Ενωσης Εργαζομένων από το Μπαγκλαντές, ενώ το τεράστιο πανό της Αλβανικής Κοινότητας Αθήνας που άνοιξε μπροστά από το «Χόντος Σέντερ» απαιτούσε: «Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, ίσα δικαιώματα όλων των εργαζομένων» ενώ οι Τούρκοι μετανάστες έκαναν ξεκάθαρο ότι «Ενας είναι ο εχθρός ο ιμπεριαλισμός»!

Τη συγκέντρωση άνοιξε ο πρόεδρος της ΟΕΚΙΔΕ Δήμος Θεοδώρου ο οποίος επισήμανε ότι στη Βέροια οι υπουργοί θα πάρουν νέα πιο σκληρά μέτρα, που θα περιορίζουν ακόμα περισσότερο τα δικαιώματα και τη διακίνηση των μεταναστών που ψάχνουν για δουλιά. Πρέπει ενωμένοι, σημείωσε, να παλέψουμε για δουλιά και ίσα δικαιώματα απέναντι στον κοινό εχθρό, τον ιμπεριαλισμό και τον καπιταλισμό, με στόχο την ανατροπή των σημερινών βάρβαρων πολιτικών και του εκμεταλλευτικού συστήματος.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Σπύρος Τάλος, αντιπρόεδρος της αλβανικής κοινότητας, ο οποίος κάλεσε τους μετανάστες να μη σκύψουν το κεφάλι, να οργανωθούν στα συνδικάτα και να παλέψουν διεκδικώντας τα δικαιώματά τους. «Η εργατική τάξη δεν έχει πατρίδα. Πατρίδα είναι το μεροκάματο και η καλύτερη ζωή, γι' αυτό μόνο ένας δρόμος υπάρχει, αυτός της ταξικής πάλης» σημείωσε.

Στη συγκέντρωση απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου το μέλος της Γραμματείας του Θοδωρής Κούτρας, ο οποίος έκανε σαφές από την αρχή ότι οι μετανάστες είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής εργατικής τάξης. Τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζετε, τόνισε προς τους συγκεντρωμένους μετανάστες, μπορούν να βρουν λύση μέσα από το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα. Πρέπει να οργανωθείτε στα συνδικάτα και ενιαία με τους ντόπιους εργαζόμενους να δώσετε τη μάχη ενάντια στη σημερινή βάρβαρη πολιτική.

Μετά το τέλος της συγκέντρωσης αντιπροσωπεία μελών των μεταναστευτικών κοινοτήτων θυροκόλλησε ψήφισμα στα γραφεία της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ