Σάββατο 29 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΧΑΛΚΙΔΑ
Μεγάλο μαθητικό συλλαλητήριο

Γέμισε για άλλη μια φορά, χτες το μεσημέρι, η πλατεία Αγοράς στη Χαλκίδα, από το νεανικό - μαθητικό αντιπολεμικό πάθος, οργή και ενθουσιασμό. Συναισθήματα που κάνουν τους μεγαλύτερους, τους εργαζόμενους, το λαό μας να αισθάνεται σε τέτοιες στιγμές την περηφάνια να τους κυριεύει, αφήνοντας τους κυβερνώντες στην εθελοδουλία τους προς τους μεγάλους. Και τούτο το μήνυμα δίνει κουράγιο, δίνει ελπίδα και προοπτική ότι οι πολεμοκάπηλοι ιμπεριαλιστές, Αμερικανο-ΝΑΤΟικοί και Ευρωπαίοι θα τα βρουν μπαστούνια. Ετσι και χτες, χιλιάδες μαθητές των σχολείων της Χαλκίδας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων, άφησαν για λίγο τα μαθήματα και βγήκαν στο δρόμο.

Βγήκαν στο δρόμο γιατί, ακριβώς, ενδιαφέρονται για την Ειρήνη και τη Μόρφωση. «Μόρφωση - Ειρήνη ζητούν οι μαθητές να φύγουν οι βάσεις οι ΝΑΤΟικές» και «Δώστε λεφτά για την Παιδεία και όχι στους ιμπεριαλιστές για τα σφαγεία» ήταν δύο από τα χαρακτηριστικά συνθήματα που ακούστηκαν πολλές φορές, αποκαλύπτοντας κάποιες από τις αιτίες και τους αίτιους, «Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, υπάλληλοι του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο».

Γέμισε η μεγάλη πλατεία της Χαλκίδας σε ένα από τα μεγαλύτερα αντιπολεμικά συλλαλητήρια. Το «ραντεβού» είχε δοθεί στις 12 το μεσημέρι, αλλά μισή ώρα νωρίτερα άρχισαν να καταφτάνουν τα πρώτα συντεταγμένα «μπλοκ» των μαθητών, με πορεία και αντιπολεμικά συνθήματα. Στις 12.10 ξεκίνησε η «μεγάλη πορεία». Μπροστά το τεράστιο πανό του Συντονιστικού Αγώνα με τα συνθήματα «Εξω η Ελλάδα από τον πόλεμο», «Να κλείσει η βάση της Σούδας». Επί μια ώρα η πόλη της Χαλκίδας σείστηκε από τα συνθήματα «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», «Ενωση και ΝΑΤΟ πολέμου συνδικάτο», «Κλείστε τη Σούδα φέρτε και το πλοίο, Εξω η Ελλάδα από το σφαγείο» κ.ά. Η πορεία κατέληξε έξω από τα ΤΕΕ, όπου δόθηκε υπόσχεση για συνέχιση της αντιπολεμικής δράσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ