Σάββατο 29 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΕΡΟΙΑ
Υποδέχτηκαν αγωνιστικά τους υπουργούς της ΕΕ

Σήμερα, στη 1 το μεσημέρι, το νέο αγωνιστικό ραντεβού

Τους υπουργούς των πολέμων και των «τρομονόμων», που, με πρόφαση τη μετανάστευση και την προσφυγιά που γεννά η ίδια η πολιτική τους, συζητούν νέους περιορισμούς στα δημοκρατικά δικαιώματα των λαών, υποδέχτηκαν αγωνιστικά χτες οι εργαζόμενοι και οι νέοι της Βέροιας. Σήμερα, ξαναβγαίνουν στους δρόμους μαζί με το λαό όλου του νομού, μαζί με τους συναγωνιστές τους από τις γύρω πόλεις. Δίνουν «παρών» στο μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο, στη 1 το μεσημέρι, στο Πάρκο Εληάς, που διοργανώνουν η κίνηση «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» και το ΠΑΜΕ.

Χτες έγινε φανερό για άλλη μια φορά πως μόνο πίσω από την ισχυρή προστασία των μηχανισμών καταστολής μπορούν πλέον οι υπουργοί της Ευρωπαϊκής Ενωσης να συνεδριάζουν κρυμμένοι καλά σε αστυνομοκρατούμενα κτίρια. Οι υπουργοί Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Ευρ. Ενωσης κρύφτηκαν σε ξενοδοχείο της Βέροιας, για να συζητήσουν μακριά από τον αγωνιζόμενο λαό, που εκείνη την ώρα διαδήλωνε στους δρόμους, την κατά τα άλλα φιλολαϊκή πολιτική τους. Με κροκοδείλια δάκρυα για το λαό του Ιράκ, που σφαγιάζεται με την ανοχή και τη στήριξή τους, υποσχέθηκαν λεφτά για να απαλύνουν, δήθεν, τις πληγές του. Αυτήν την υποκρισία κατάγγειλε ο λαός της Βέροιας χτες βράδυ, με τη συμμετοχή του στη μεγάλη συγκέντρωση και πορεία που οργάνωσε η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» στο Πάρκο Εληάς. Το σύνθημα «Πολεμάμε και τραγουδάμε» βρήκε την έκφραση μέσα από το αντιπολεμικό πανηγύρι που στήθηκε στο χώρο της συγκέντρωσης. Τα νεανικά μουσικά συγκροτήματα «Νεοσσοί» και «Δευκαλίων» σάλπισαν μελωδικά το κάλεσμα.

Ο Γ. Ορφανίδης, μέλος της Γραμματείας της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», από το βήμα της διαδήλωσης, κατάγγειλε την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα και κάλεσε σε διαρκή αντίσταση στην πολιτική των πολεμοκάπηλων. Σε πάλη ενιαία Ελλήνων και μεταναστών, κόντρα στην πολιτική που χτυπά τα δικαιώματά τους στη δουλιά, στη μόρφωση, στη ζωή.

Αμέσως μετά, οι διαδηλωτές με πορεία κατευθύνθηκαν μέχρι την πλατεία Ρολογιού. Ηταν μια συγκέντρωση και πορεία απρόσμενα μεγάλη, απρόσμενα μαχητική, που ξεσήκωσε την πόλη. Η απαίτηση του βεροιώτικου λαού διατυπώθηκε με σαφήνεια: «Κλείστε τη Σούδα - Φέρτε και το πλοίο, έξω η Ελλάδα από το σφαγείο». Με μια φωνή, με τις σημαίες του ΠΑΜΕ και της Επιτροπής Ειρήνης στα χέρια κατάγγειλαν: «Οι ιμπεριαλιστές τη Γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ