Παρασκευή 10 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
«Γκρίνιες» για Βούγια από Τσοχατζόπουλο

Ο Α. Τσοχατζόπουλος έσπευσε χτες να εμφανιστεί σαν ο εκπρόσωπος των - εντός του ΠΑΣΟΚ - «ενοχλημένων» από την παρουσία του Σπ. Βούγια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, που ανακοίνωσε ο Κ. Σημίτης. Παίρνοντας υπό την «προστασία» του, λοιπόν, όσους «γκρινιάζουν» για την επιλογή του πρωθυπουργού, ο υπουργός χαρακτήρισε «έκπληξη» και «μεταγραφή» τη συμμετοχή Βούγια στο ψηφοδέλτιο, συμπληρώνοντας ότι ο ίδιος είχε μείνει στις προ ημερών δηλώσεις του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ ότι «δεν αναζητούσε πολιτική στέγη».

Πάντως, στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού «κάρφωναν» χτες τον Α. Τσοχατζόπουλο, ισχυριζόμενοι ότι ο πρώτος που είχε ενημερωθεί και συμφωνήσει με την επιλογή του Κ. Σημίτη ήταν ο ίδιος ο Α. Τσοχατζόπουλος... Απέδιδαν, δε, τις δηλώσεις του υπουργού στην προσπάθειά του να διατηρήσει τους «μηχανισμούς» που ελέγχει στη Βόρεια Ελλάδα, σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πάντως, η δημόσια εμφάνιση Τσοχατζόπουλου έδωσε την ευκαιρία σε παράγοντες του ΠΑΣΟΚ από τη Θεσσαλονίκη να εκδηλώνουν χτες ανοιχτά την αντίθεσή τους στη συμμετοχή του Σπ. Βούγια στο Επικρατείας.

Ας σημειωθεί, επίσης, πως ο Α. Τσοχατζόπουλος δήλωσε ότι συμφωνεί με την κριτική που ασκείται, επειδή «δεν υπάρχει και εκπροσώπηση της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ» στο ψηφοδέλτιο.

Τέλος, τα προβλήματα του ΠΑΣΟΚ, όσον αφορά τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων του, δεν περιορίζονται στο Επικρατείας. Οπως έλεγαν χτες ανώτατα κομματικά στελέχη, με εξαίρεση 6 περιφέρειες (Ηλεία, Πρέβεζα, Αρτα, Ξάνθη, Δράμα) Αιτωλοακαρνανία), τα υπόλοιπα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ ανά την Ελλάδα δε συναντούν και τη μεγαλύτερη ...αποδοχή.

Κερδίζει τη «μάχη» της πλατείας Συντάγματος

Τη «μάχη της πλατείας Συντάγματος» φαίνεται να κερδίζει το ΠΑΣΟΚ στα δικαστήρια. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισηγητής σύμβουλος Επικρατείας Δ. Πετρούλιας θα προτείνει να γίνει δεκτή η προσφυγή του ΠΑΣΟΚ, που ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση του Δήμου Αθηναίων, με την οποία είχε παραχωρηθεί η πλατεία Συντάγματος στη ΝΔ για τις εκλογές της 9ης Απρίλη.

Ο εισηγητής θα επικαλεστεί την αναλογικότητα της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων και το γεγονός ότι, όταν ελήφθη η απόφαση του Δήμου Αθηναίων, δεν είχε διαλυθεί η Βουλή. Η δικάσιμος για την πλατεία Συντάγματος έχει οριστεί για τις 14 Μάρτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ