Κυριακή 30 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
Απαιτήσεις για φιλοαμερικανική προσαρμογή

Συντονισμένες προσπάθειες, που στόχο έχουν την άσκηση πιέσεων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, προκειμένου να «εξωραΐσουν» την καταστροφή και το θάνατο που σπέρνει η αμερικανική βαρβαρότητα στο Ιράκ, εξυφαίνονται τις τελευταίες μέρες από την αμερικανική πρεσβεία. Πρόθυμοι αρωγοί των προσπαθειών του κ. Μίλερ, κυβερνητικοί παράγοντες και μεγαλοστελέχη των ΜΜΕ, που προφανώς κάποια «υποχρέωση» θα έχουν στην αμερικανική πρεσβεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε αρκετά Μέσα, κυρίως ηλεκτρονικά, έχει μεταφερθεί συγκεκριμένη «γραμμή» για τον ...κομψό χειρισμό της υπόθεσης. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, προτάθηκε και συγκεκριμένη ορολογία. Για παράδειγμα, οι εισβολείς, των πρώτων ημερών, μετατρέπονται βαθμιαία σε «συμμαχικές δυνάμεις», ενώ αναζητούνται «στρογγυλά» επίθετα για τον «παράφρονα» και «επικίνδυνο» των πρώτων ημερών του πολέμου Αμερικανό Πρόεδρο Τζ. Μπους.

Βέβαια, οι θηριωδίες και η βαρβαρότητα των εισβολέων, καθώς συνεχίζονται, καθιστούν αδύνατη την πλήρη συσκότιση που θα επιθυμούσαν οι Αμερικανοί και κάποιοι γνωστοί ντόπιοι υπάλληλοί τους.

Στο πλαίσιο αυτό εκδηλώθηκε την περασμένη Παρασκευή μία ακόμη έκκληση του κυβερνητικού εκπροσώπου Χρ. Πρωτόπαππα, ο οποίος εμφάνισε μια πρωτόγνωρη ευαισθησία για τους Ελληνες απεσταλμένους στη Βαγδάτη.

Ο υπουργός Τύπου, μάλιστα, ζήτησε «τη συμβολή όλων, των συναδέλφων και των Μέσων, προκειμένου να πειστούν, (οι Ελληνες δημοσιογράφοι απεσταλμένοι στη Βαγδάτη), ώστε να τους προστατεύσουμε. Καταλαβαίνουμε ότι επιτελούν σπουδαίο έργο. Τους συγχαίρουμε γι' αυτό και το σεβόμαστε. Αλλά, η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω απ΄ όλα».

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ευαισθησία του Χρ. Πρωτόπαππα, άρχισε να ξεχειλίζει όταν, παράλληλα, ο πρεσβευτής της Αμερικής στην Αθήνα, Τόμας Μίλερ, ασκούσε την επιρροή του και χρησιμοποιούσε τις προσβάσεις του σε ιδιοκτήτες και στελέχη ελληνικών ΜΜΕ, προκειμένου να «αμβλυνθούν οι γωνίες» της αμερικανικής βαρβαρότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ