Παρασκευή 10 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΦΙΕΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΜΕΤΑ-ΟΝΕ» ΓΟΛΓΟΘΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Ηφιέστα που στήθηκε χτες στο Ζάππειο (οι οικοδεσπότες είχαν ετοιμάσει και έναν πολύχρωμο, πλην λιτοδίαιτο μπουφέ, με ορεκτικά, εις ένδειξιν προφανώς του ...λιτοδίαιτου μέλλοντος), εκτός από αναμενόμενη, όσον αφορά το τελετουργικό, υπήρξε και κακέκτυπο της αντίστοιχης, που είχε στηθεί προ 20ετίας, με τον Κ. Καραμανλή να υπογράφει την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ.

Ομως, αυτή φορά, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης - πρωτοστατούντων του πρωθυπουργού και του υπουργού Εθνικής Οικονομίας - να «συνεπαρθούν» τα λαϊκά στρώματα από το «άρωμα» του μέλλοντος της ΟΝΕ, τα αποτελέσματα υπήρξαν πενιχρά. Αλλωστε, ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει πολύ ακριβά μέχρι τώρα τους ανύπαρκτους «παραδείσους», άλλοτε της ΕΟΚ, κατόπιν της «ενιαίας αγοράς», ύστερα του Μάαστριχτ και έως χτες της προ-ΟΝΕ εποχής.

Εκείνο που απλώς επισημοποιήθηκε στη χτεσινή φιέστα του Ζαππείου είναι ότι αρχίζει για τους Ελληνες εργαζόμενους ο νέος Γολγοθάς, που, αυτή τη φορά, σηματοδοτείται από την ένδειξη «μετα-ΟΝΕ εποχή». Εκείνο που μένει είναι ότι μια νέα θηλιά κατά των συμφερόντων του ελληνικού λαού έχει τη συνυπογραφή της άρχουσας τάξης και των κομμάτων του «μονόδρομου». Λόγοι επαρκείς, για να δώσει την απάντησή του ο λαός στις 9 Απρίλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ