Κυριακή 12 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
«Ευρωπαϊκοί» μονόδρομοι...

Χωρίς αμφιβολία, όλες οι προεκλογικές συζητήσεις γύρω από θέματα οικονομικής και κοινωνικής ανεπάρκειας έχουν στο βάθος του δικαιολογητικού τους ορίζοντα την Οικονομική και Νομισματική Ενωση (ΟΝΕ). Ακόμη και ζητήματα όπως αυτά της εθνικής άμυνας κι εξωτερικής πολιτικής φέρνουν στον έμμεσο, τουλάχιστον, ορίζοντά τους τη λεγόμενη ΟΝΕ. Πρόκειται για μια καλά οργανωμένη προσπάθεια αναγωγής όλων των αντικοινωνικών στρεβλώσεων σε μια αναγκαία για τους απολογητές της λέξη-κλειδί (ΟΝΕ), που την ανύψωσαν περίπου σαν τη Γένεση της Αγίας Γραφής. Οποιος την αμφισβητεί διαπράττει προπατορικό αμάρτημα. Οι κύριοι αυτοί, που οργάνωσαν αυτό το ανοσιούργημα, διεκδικούν κατά περίπτωση τον τίτλο του εκσυγχρονιστή.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για έναν εσμό του χειρίστου είδους της πολιτικής ιστορίας. Υποστηρικτές τους οι αργυρώνητοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι της αγελαίας προπαγάνδας, ειδικοί να χρησιμοποιούν τις γνώσεις τους ως όπιο του λαού. Μπροστά σε αυτή τη μίσθαρνη καμαρίλα, το μαχόμενο κίνημα ειρήνης, οι μαχήτριες και οι μαχητές του έχουν πρόσθετο χρέος να ομολογήσουν στους Ελληνες την αλήθεια. Πρέπει πριν απ' όλα να γνωρίζουν ότι αυτός ο πολιτικο-δημοσιογραφικός εσμός έχει άγνοια της ιστορικής διαλεκτικής και περιορίζεται σε μια επίφαση γνώσεων. Ανάγει λέξεις σε μαγικές ή δαιμονισμένες, έννοιες όπως π.χ. «ευρωπαϊκή προοπτική», «ευρωπαϊκός προσανατολισμός», «ευρωπαϊκή ολοκλήρωση», «ευρωπαϊκή στρατηγική», «Ευρώπη του 2000» κλπ., που ουδείς καταλαβαίνει. Κάθε ανίδεος μπορεί να συμφωνήσει χωρίς κατ' ουσία να ξέρει γιατί συμφωνεί.

Με λίγη περισσότερη προσοχή επί των πραγματικών δεδομένων παρατηρείται ότι η λεγόμενη «ευρωπαϊκή προοπτική» είναι η προοπτική των ισχυρών της Δυτικής Ευρώπης. Ο «ευρωπαϊκός προσανατολισμός» είναι ο δυτικο-ευρωπαϊκός προσανατολισμός. Η «ευρωπαϊκή ολοκλήρωση» είναι η ενδυνάμωση του δυτικο-ευρωπαϊκού καπιταλισμού. Η «ευρωπαϊκή στρατηγική» είναι η δυτικο-ευρωπαϊκή στρατηγική. Η «Ευρώπη του 2000» είναι η επιβολή των ισχυρών δυτικο-Ευρωπαίων πάνω σε έθνη και λαούς. Τέλος, πρέπει να γίνει ιδιαίτερα αντιληπτό ότι η γενική έννοια «Ευρωπαϊκή Ενωση» είναι ψεύτικη και στην ουσία της ανύπαρκτη. Στην πραγματικότητα πρόκειται για την υπαρκτή Δυτική Ευρωπαϊκή Ενωση του κεφαλαίου και του μιλιταρισμού. Στο σημείο αυτό επισημαίνεται η ανάγκη της ιδιαίτερης προσοχής για τις μαχήτριες και τους μαχητές του ειρηνιστικού κινήματος. Πρέπει να μην αφήνουν ούτε στιγμή να περνά απαρατήρητη αυτή η ουσιώδης διάκριση.

Ολες οι γενικότερες φαμφάρες περί «ευρωπαϊσμού» πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ψευτιές και να αποκαλύπτονται. Η αληθινή ευρωπαϊκή προοπτική, ο αληθινός ευρωπαϊκός προσανατολισμός βρίσκεται σε μια ενωμένη Ευρώπη στη βάση της ενιαίας υλικής και πνευματικής της υπόστασης, των ενιαίων πολιτιστικών της παραδόσεων και προπάντων στη διεθνική αλληλεγγύη των λαών της ως η σύγχρονη εφαρμογή της αρχαίας ελληνικής οικουμενικής αντίληψης. Ο τωρινός «υπερεθνισμός», που θέλει να επιβληθεί σε όλο τον πλανήτη ως η μοναδική ερμηνεία του κόσμου, είναι μια κάλπικη αντίληψη περί «διεθνισμού» και «οικουμενικότητας». Ο «διεθνισμός» είναι η επέκταση του «εθνισμού» σε διεθνές επίπεδο. Είναι η «διά των εθνών ανθρώπινη αλληλεγγύη, απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση και την καταπίεση». Ο διεθνισμός στηρίχτηκε και στηρίζεται στην ελευθερία των εθνών και στην ελεύθερη βούληση των λαών τους. Χωρίς τις εθνικές απελευθερωτικές εξεγέρσεις κι επαναστάσεις δε θα υπήρχε η διεθνική επαναστατική προοπτική.

Οι μαχήτριες κι οι μαχητές του αντιπολεμικού κινήματος ειρήνης πρέπει να κατανοήσουν τη σοβαρότητα του αλληλένδετου ζητήματος του «υπερεθνισμού», της υπαρκτής Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΝΑΤΟ ως ακρογωνιαίου λίθου της σύγχρονης αντιδραστικής προπαγάνδας. Η επιβολή της παγκόσμιας Νέας Τάξης της ολιγαρχίας προϋποθέτει τον «υπερεθνισμό» ως φιλοσοφική αντίληψη και την υπαρκτή Ευρωπαϊκή Ενωση με το ΝΑΤΟ ως θεσμοθετημένη δύναμη οικονομικής, πολιτικής και στρατοκρατικής βίας. Η ωραιοποίηση αυτής της αντιδραστικής πραγματικότητας ανατέθηκε στους αργυρώνητους πολιτικούς και δημοσιογράφους της αγελαίας προπαγάνδας. Αυτοί ανέλαβαν να την εξωραΐσουν ως μια αναπότρεπτη αναγκαία εξέλιξη, που, παρά τις αντιφατικότητές της, οδηγεί στον αιώνιο παράδεισο. Η χρησιμοποίηση γενικών εννοιών και λέξεων πάσης ερμηνείας εξυπηρετεί αυτή την ανάγκη. Να πού βρίσκεται το κλειδί για να κατανοηθεί η αλήθεια της λάβρας ΝΑΤΟίζουσας ευρωπαϊστικής προπαγάνδας.

Η ανάγκη αντιμετώπισής της είναι προϋπόθεση για την προοδευτική εξέλιξη εθνών και λαών και την επαναστατική προοπτική του πλανήτη. Η αντιμετώπιση αυτή πρέπει να είναι στενή, συνεχής και λέξη προς λέξη. Οι φορείς αυτής της άθλιας αντιανθρώπινης προπαγάνδας πρέπει να διαπομπεύονται και να εξοστρακίζονται. Οι φορείς της πνοής του θανάτου πρέπει να υποστούν τη δημόσια κατακραυγή και περιφρόνηση.


Αντώνης ΔΑΜΙΓΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ