Τρίτη 1 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
Αλμα πρόκρισης

Το... μεγάλο άλμα (προς τα τελικά) ευελπιστεί να κάνει σήμερα η Εθνική Ελπίδων απέναντι στην αντίστοιχη της Β. Ιρλανδίας (21.30). Οι «γαλανόλευκοι» με νίκη... σφιχταγκαλιάζουν την πρωτιά. Το γνωρίζουν και δηλώνουν έτοιμοι να δικαιώσουν τις προσδοκίες και τον τίτλο του φαβορί, εντός παιδιάς.

«Με νίκη στο παιχνίδι αυτό, ουσιαστικά εξασφαλίζουμε την πρόκρισή μας, αφού και τα αποτελέσματα των άλλων είναι ευνοϊκά. Θα πρέπει πάντως να αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο ότι δίκαια βρισκόμαστε στην κορυφή» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κουλουχέρης, ενώ ο Σαλπιγγίδης διαφοροποιήθηκε σχετικά μιλώντας για «αποφασιστικό βήμα».

Από την πλευρά του ο Μανωλάς, χωρίς ουσιαστικά να διαφωνεί, προσπαθεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους και προσγειωμένους τους παίχτες του προς αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων: «Είναι ένα δύσκολο ματς με αντίπαλο που τρέχει και πιέζει σε όλο το γήπεδο. Δεν έχει τη δική μας τεχνική, αλλά αυτό δε σημαίνει τίποτα. Πρέπει να παίξουμε καλύτερα απ' ό,τι στο φιλικό με την Αυστρία για να νικήσουμε και να συνεχίσουμε την πολύ καλή πορεία που κάναμε ως τώρα. Η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση και πιστεύω ότι θα πάρουμε τη νίκη, η οποία και θα μας μονιμοποιήσει στην πρώτη θέση του ομίλου».

Ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας δεν αντιμετωπίζει προβλήματα για τον καταρτισμό της 11άδας. Μάλιστα ίσως μπορέσει να υπολογίσει και στη σημαντική βοήθεια του Αμανατίδη, αφού ο Ρεχάγκελ υποσχέθηκε πως αν δε χωρέσει τελικά στα πλάνα του ο «Γερμανός» θα τον θέσει στη διάθεση του Μανωλά. Μάλλον λοιπόν για το εναρκτήριο λάκτισμα θα παραταχθούν οι Αμπάρης, Βύντρα, Τσιώλης, Κουλουχέρης, Μώρας, Αμανατίδης, Γαλανόπουλος, Φωτάκης, Λαγός, Παπαδόπουλος, Σαλπιγγίδης.

  • Στο Μπέλφαστ βρίσκεται και η εθνική ανδρών, που αύριο δίνει καθοριστικό αγώνα με τους γηπεδούχους. Αν δεν κερδίσει ουσιαστικά αποχαιρετά το στόχο της πρόκρισης. Οι διεθνείς φέρονται να το έχουν συνειδητοποιήσει και να είναι έτοιμοι. Η προετοιμασία μπαίνει σήμερα στην τελική της ευθεία με τον Ρεχάγκελ να ρίχνει σημαντικό βάρος στον ψυχολογικό τομέα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ