Τρίτη 1 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πλήττονται οι αερομεταφορές

Ισχυρό πλήγμα στις αερομεταφορές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στον κλάδο (απολύσεις, μειώσεις αποδοχών, περικοπές δρομολογίων κλπ.) έχει επιφέρει ήδη ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος κατά του Ιράκ, ενώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΙΑΤΑ (Διεθνής Ενωση Αερομεταφορέων), οι ζημιές στις αεροπορικές εταιρίες παγκοσμίως, τον πρώτο μήνα του πολέμου, θα ξεπεράσουν τα 10 δισ. δολάρια.

Αναφορά στις επιπτώσεις του πολέμου στον κλάδο των αερομεταφορών έκανε, χτες, ο υπουργός Μεταφορών-Επικοινωνιών, Χρ. Βερελής, επισημαίνοντας ότι τα μηνύματα από τη διεθνή αγορά είναι πολύ δύσκολα, καθώς υπάρχουν περικοπές πτήσεων και θέσεων σε όλη την αεροπορική βιομηχανία. Επίσης, είπε ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να προστατεύσουν άμεσα την αεροπορική τους βιομηχανία και πρόσθεσε ότι και στην Ευρωπαϊκή Ενωση θα υπάρξουν μέτρα στήριξης των αεροπορικών εταιριών, προκειμένου να καλύψουν τις ζημιές τους από τον αεροπορικό χώρο που είναι κλειστός, όπως, για παράδειγμα, στο Κουβέιτ.

Ανεξάρτητα, πάντως, από τις δηλώσεις του υπουργού, είναι βέβαιο ότι εκείνοι που θα κληθούν να πληρώσουν το κόστος του πολέμου είναι οι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στην αεροπορική βιομηχανία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ