Τρίτη 1 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΚΡΗΤΗ - ΧΑΝΙΑ
Αγώνας με αποφασιστικότητα και προοπτική

Από πικετοφορία της ΚΝΕ στα Χανιά
Από πικετοφορία της ΚΝΕ στα Χανιά
ΧΑΝΙΑ (ανταπόκριση Λαμπρινή ΠΙΤΤΑΚΑ).--

Αίσθηση στον κρητικό λαό - και ιδιαίτερα στο λαό των Χανίων, που είχε την ευκαιρία από πρώτο χέρι, είτε να συμμετέχει είτε να μάθει για την κινητοποίηση - προκάλεσε η μεγαλειώδης για τα τοπικά δεδομένα αντιπολεμική συγκέντρωση στα Χανιά, όπου μίλησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα, και ο αποκλεισμός της αμερικανικής βάσης της Σούδας, που οργάνωσε η Επιτροπή Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ.

Οι συνεχείς μαχητικές κινητοποιήσεις - πικετοφορίες, πορείες και συγκεντρώσεις που ξεδιπλώθηκαν το περασμένο Σάββατο και Κυριακή, με τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα που φωνάζονταν από τους διαδηλωτές, φανέρωσαν ξεκάθαρα την αποφασιστικότητα των κομμουνιστών και υπενθύμιζαν σε όλους πως ο αντιιμπεριαλιστικός αγώνας είναι αγώνας για την ίδια τη ζωή. Ετσι, το σύνθημα «ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», πρόβαλε ακόμα περισσότερο την απαίτηση του ελληνικού λαού και της νεολαίας να κλείσει η βάση της Σούδας.

Αυτά τα αγωνιστικά καλέσματα των κομμουνιστών βρήκαν μεγάλη απήχηση στο λαό της Κρήτης και ιδιαίτερα της πόλης των Χανίων για την εκπλήρωση της παλλαϊκής απαίτησης να βγει η χώρα μας έξω από το βρώμικο πόλεμο των ιμπεριαλιστών. Και η θετική ανταπόκριση του λαού και της νεολαίας των Χανίων στις κινητοποιήσεις των κομμουνιστών δείχνει πως οι προτάσεις και ο αγώνας του ΚΚΕ κατανοούνται από περισσότερους ανθρώπους. Κατανοείται ό,τι ο μόνος αποτελεσματικός δρόμος για την αντιμετώπιση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας κατά των λαών είναι το ξεδίπλωμα της παλλαϊκής αντιιμπεριαλιστικής αντιπολεμικής δράσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι και χτες τα αντιπολεμικά - αντιιμπεριαλιστικά γιγαντοπανό του ΚΚΕ που αναρτήθηκαν σε διάφορα «καίρια» σημεία της πόλης τις προηγούμενες μέρες, δέσποζαν, προκαλώντας ευνοϊκά σχόλια στους κατοίκους των Χανίων, όπως είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε συζητώντας μαζί τους. Αντίθετα, με επιχείρηση μέσα στη νύχτα, κατ' απαίτηση - ή και με επιχείρηση των ίδιων;- των Αμερικανών της βάσης, εξαφανίστηκαν τα πανό που είχαν αναρτηθεί στο ύψωμα δίπλα και πάνω από τη βάση της Σούδας προκαλούσαν: «Να κλείσει η Σούδα», «Yankees kilers Go home».

Φυσικά η επιτυχία της κινητοποίησης των κομμουνιστών ήταν συνέπεια και συνέχεια της επίμονης προσπάθειας και των κινητοποιήσεων των κομμουνιστών και μαζικών φορέων της περιοχής της Κρήτης, του λαού ενάντια στον πόλεμο, όλο το προηγούμενο διάστημα. Αγώνας και κινητοποιήσεις που θα συνεχίζονται και θα εντείνονται ασταμάτητα όπως προβλέπεται...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ