Τρίτη 8 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Παγκαλλιτεχνικό ΟΧΙ στον πόλεμο

Προσυγκέντρωση στα Προπύλαια σήμερα, στις 5 μ.μ. Συμμετέχει και ο Σύλλογος Σπουδαστών Σχολών Θεάτρου, Χορού, Κινηματογράφου

Τα μέλη των σωματείων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος, του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, οι εικαστικοί δημιουργοί και άλλοι καλλιτέχνες, ομόφωνα, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν σήμερα Παγκαλλιτεχνική Απεργία, ώστε να βροντοφωνάξουν το ΟΧΙ του Πολιτισμού ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στο Ιράκ και αύριο ενάντια σε άλλους λαούς. Η προσυγκέντρωση όλων των καλλιτεχνικών σωματείων, όπως επισημαίνει η ΠΟΘΑ, θα γίνει στα Προπύλαια, στις 5 μ.μ. Στη συνέχεια, οι καλλιτέχνες θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, απαιτώντας να σταματήσει ο πόλεμος, να απεμπλακεί η χώρα μας από αυτόν, να κλείσει η Βάση της Σούδας και να πάψει η χώρα μας να παρέχει οποιαδήποτε διευκόλυνση στη νεοφασιστική «συμμαχία» που σκορπά τον όλεθρο στο Ιράκ.

Στο κάλεσμα των επαγγελματικών σωματείων των καλλιτεχνών, ανταποκρίθηκε και ο Σύλλογος Σπουδαστών Σχολών Θεάτρου, Χορού, Κινηματογράφου. Με ανακοίνωσή του, ο ΣΣΘΧΚ εκφράζει την αντίθεσή του στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, «που έχουν κηρύξει οι φονιάδες των λαών» και δηλώνει συμμετοχή στην παγκαλλιτεχνική διαμαρτυρία. Ο Σύλλογος καλεί όλους τους σπουδαστές, αλλά και τους δασκάλους τους στις σχολές, καθώς και όλους τους νέους, στην προσυγκέντρωση στα Προπύλαια και στην πορεία, ώστε «να ενώσουμε τις φωνές μας» απαιτώντας:

«Να σταματήσει ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος. Να σταματήσουν να σφάζουν τους λαούς στο βωμό του κέρδους και του πετρελαίου. Εξω η Ελλάδα από τον πόλεμο. Καμιά διευκόλυνση στους ιμπεριαλιστές. Να κλείσει η Βάση της Σούδας και να γυρίσει πίσω το αντιτορπιλικό πλοίο "Κουντουριώτης"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ