Σάββατο 11 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Να κατοχυρωθεί η κυριακάτικη αργία

Καταγγέλλει απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης που θίγει την αργία

Τα χτυπήματα που δέχεται η κυριακάτικη αργία των εργαζομένων και ειδικά το πιο πρόσφατο, η απόφαση - κατά πλειοψηφία - του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, το οποίο επικύρωσε τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές κατά παράβαση και σχετικών διατάξεων, καταγγέλλει, με ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση του συλλόγου, «η απόφαση που πάρθηκε στη Θεσσαλονίκη είναι αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και της άρνησης να κατοχυρώσει διά Νόμου την Κυριακή αργία. Η νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ δεν έχει όρια, με όποιο τρόπο μπορεί και με όσες δυνάμεις διαθέτει ακόμα και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προχωρά στην υλοποίηση των εντολών του μεγάλου ντόπιου και ξένου κεφαλαίου».

Μπροστά στην κατάσταση αυτή, ο σύλλογος καλεί την κυβέρνηση και ειδικά την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, αν πιστεύουν σε όσα απάντησαν σε Επερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή των προηγούμενο μήνα, να παρέμβουν για να σταματήσει αυτό το αίσχος. «Να είναι σίγουροι ότι αν δεν το πράξουν, οι εργαζόμενοι στο εμπόριο θα τους καταδικάσουν. Στους αγώνες και στο πεζοδρόμιο θα κριθεί η λειτουργία της Κυριακής και όσοι δεν ακολουθήσουν θα χρεωθούν τις ευθύνες τους», υπογραμμίζει ο σύλλογος.

Καταλήγοντας, καλεί «τους πρώην συνδικαλιστές και νυν υφυπουργούς - νομαρχιακούς συμβούλους - δημάρχους ή όποια άλλη θέση κατέχουν στην εξουσία, να αναλογιστούν τις τεράστιες ευθύνες τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ