Σάββατο 11 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΣΒΟΥ
Ξεσηκωμός για το ασφαλιστικό

Η ανάγκη αντίστασης στην αντιασφαλιστική κυβερνητική πολιτική , εκφράστηκε σε σύσκεψή του 

Η ανάγκη αγωνιστικού ξεσηκωμού των εργαζομένων ενάντια στα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης, με απεργίες και συλλαλητήρια, εκφράστηκε μέσα από τη σύσκεψη, που διοργάνωσε πρόσφατα το Εργατικό Κέντρο Λέσβου και στην οποία παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από πολλά σωματεία του νησιού.

Στη σύσκεψη, μίλησε ο Θωμάς Κακκαβάς, εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ του ΙΚΑ, ο οποίος ανέπτυξε το ζήτημα του ασφαλιστικού και αναφέρθηκε στις αρνητικές επιπτώσεις, που θα έχουν οι αλλαγές στο ασφαλιστικό - μετά τις εκλογές - πάνω στην εργατική τάξη και τους ασφαλισμένους, σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν προς την κυβέρνηση, από την ΕΕ και τον ΟΟΣΑ, την έκθεση του διοικητή του ΙΚΑ και την έκθεση Σπράου.

«Ενώ σχεδόν όλες οι εφημερίδες αναφέρουν για το ασφαλιστικό, απ' την άλλη πλευρά οι πολιτικές δυνάμεις των δύο μεγάλων κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν τοποθετούνται πάνω στο θέμα», τόνισε ο Θ. Κακκαβάς και σημείωσε ότι «μόνο με το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο των εργαζομένων μπορεί να επιβληθούν οι προτάσεις που έχει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα για το ασφαλιστικό».

Καταλήγοντας, κάλεσε τους εργαζόμενους να συνεχίσουν να παίρνουν μέρος σε τέτοιου είδους συσκέψεις, ώστε να μπορέσουν να συσπειρωθούν οι εργαζόμενοι ακόμα καλύτερα, απέναντι στην αντεργατική και αντιασφαλιστική λαίλαπα που έρχεται μετά τις εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ