Σάββατο 11 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΒΙΟΜΑΓΝ
Παλεύουν για τη δουλιά τους!

Υπό την «εποπτεία» ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, διαδήλωσαν χτες έξω από τη Βουλή. Κοντά τους βρέθηκε η Αλ. Παπαρήγα, η οποία εξέφρασε τη συμπαράσταση του  ΚΚΕ στο δίκαιο αγώνα τους

Από τη χτεσινή κινητοποίηση των εργαζομένων της ΒΙΟΜΑΓΝ
Από τη χτεσινή κινητοποίηση των εργαζομένων της ΒΙΟΜΑΓΝ
«Τη λύση να τη δώσει η πολιτεία», απαίτησαν χτες οι μεταλλωρύχοι της ΒΙΟΜΑΓΝ (πρώην Σκαλιστήρη), διαδηλώνοντας έξω από τη Βουλή, ενώ στην υποδοχή της κυβέρνησης με κλούβες και αστυνομικούς απάντησαν «με ΜΑΤ και ΜΕΑ, για μια Ελλάδα νέα». Οι εργαζόμενοι ήρθαν στην Αθήνα από την Εύβοια, συνεχίζοντας τον αγώνα τους ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης - και στον εμπαιγμό που ακολούθησε - η οποία μέσω των αρμόδιων υπουργείων τούς οδήγησε στην ανεργία.

Οι 360μεταλλωρύχοι της ΒΙΟΜΑΓΝ βρέθηκαν στο δρόμο, όταν οι εκλεκτοί της κυβέρνησης Κ. Βαρβούτης και Γ. Κωστόπουλος (τράπεζα Ασπίς) κήρυξαν την πτώχευση της επιχείρησης. Οι εργαζόμενοι απαιτούν το σταμάτημα της πτωχευτικής διαδικασίας, συνέχιση της λειτουργίας της επιχείρησης και καταβολή των δεδουλευμένων τους (μισθοί 6 μηνών).

Χθες το πρωί οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής του ΚΚΕ Μ. Αγγουράκης, του ΠΑΣΟΚ Β. Κεδίκογλου και του ΣΥΝ Β. Αποστόλου. Αντιπροσωπεία των εργαζομένων κατέθεσε ψήφισμα στα κόμματα με τα αιτήματά τους και ζήτησε συνάντηση με τους αρχηγούς των κομμάτων. Εκπρόσωποι των κομμάτων επικαλέστηκαν τη συζήτηση που διεξαγόταν στη Βουλή, για να απορρίψουν τη συνάντηση, ωστόσο η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, πήγε στο χώρο της συγκέντρωσης και συνομίλησε με τους εργαζόμενους, δηλώνοντας τη στήριξη του Κόμματος στον αγώνα τους.

Στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι με σύνθημα: «Βαρβούτης και Κωστόπουλος είναι απατεώνες», μέσω της οδού Πανεπιστημίου, πήγαν να διαδηλώσουν έξω από την τράπεζα Ασπίς του Γ. Κωστόπουλου, στην οδό Σταδίου, την οποία η κυβέρνηση είχε φροντίσει να «προστατεύσει», περικυκλώνοντάς τη με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ η τράπεζα έκλεισε...

Μετά από αυτό, οι εργαζόμενοι, έφυγαν για την Εύβοια. Στα διόδια Καπανδριτίου βρέθηκαν απέναντι σε οπαδούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που μοίραζαν σημαιάκια και διαφημιστικά υποσχέσεων. Οι ίδιοι μοίρασαν ανακοινώσεις με τα αιτήματά τους. Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, έχει αποφασίσει συλλαλητήριο στις 29 Μάρτη στη Χαλκίδα, ημέρα που θα επισκεφτεί ο πρωθυπουργός το νομό Εύβοιας.

«Δε θα κουραστούμε να σας στηρίζουμε»

Στη συνομιλία που είχαν οι εργαζόμενοι με την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, της είπαν για τα προβλήματά τους. Η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε στους εργαζόμενους, ότι το ΚΚΕ δεν παλεύει μόνο μέσα στη Βουλή, που η πλειοψηφία της φροντίζει μόνο να δίνει παροχές στο μεγάλο κεφάλαιο. «Πρέπει να δημιουργηθεί μια ισχυρή λαϊκή πλειοψηφία», τόνισε στη συνέχεια για να προσθέσει: «Πρέπει να επιμείνετε στον αγώνα σας. Οι εστίες δράσης και αντίστασης θα πολλαπλασιαστούν τα επόμενα χρόνια. Γι' αυτό πρέπει όλοι οι άνεργοι να βγουν στο δρόμο. Ο λαός σήμερα αδικείται και πρέπει να φτάσει η αλήθεια στους χώρους δουλιάς. Εμείς θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας και θα είμαστε δίπλα σας και μετά τις 9 Απρίλη. Δε θα κουραστούμε να σας στηρίζουμε, ούτε και εσείς να κουραστείτε γιατί κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος», σημείωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σχετικά με το κλείσιμο της επιχείρησης επισήμανε ότι «η κυβέρνηση, δηλώνει ότι δεν παρεμβαίνει στους εργοδότες. Ο λαός όμως την ψήφισε για να στηρίζει τα συμφέροντά του. Τα αιτήματα που έχετε είναι σωστά σε αντίθεση με τα ψεύτικα επιχειρήματα της κυβέρνησης».

Η λύση στον αγώνα τους

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης δήλωσε στο «Ρ», ότι η λύση στα προβλήματα των εργαζομένων θα εξασφαλιστεί από το δικό τους αγώνα, στον οποίο απαιτείται και η συμπαράσταση όλου του κόσμου. «Η κυβέρνηση δεν έχει πρόθεση να λύσει τα προβλήματα των εργαζομένων της ΒΙΟΜΑΓΝ και μάλιστα με προκλητικό τρόπο αρνείται και να τα πάρει υπόψη, αφού όταν κλειδώνει η ΟΝΕ κλειδώνονται και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Το ΚΚΕ, όμως, μετά τις εκλογές θα είναι και πάλι εδώ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ