Σάββατο 11 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Πράσινο «σόου» με ολίγον από «Greenpeace»

Ενα «σόου» με ...βαμβάκι έστησαν χτες έξω από την είσοδο του υπουργείου Γεωργίας μέλη του ελληνικού Γραφείου της «Greenpeace».

Αδειασαν δεκάδες κιλά βαμβακιού στο πλατύσκαλο του υπουργείου και δήλωσαν ότι με αυτόν τον τρόπο διαμαρτύρονται για την παράνομη εισαγωγή μεταλλαγμένων σπόρων βαμβακιού στη χώρα. Στη συνέχεια, εκπρόσωποί τους συναντήθηκαν με τον υπουργό Γεωργίας Γ. Ανωμερίτη, ο οποίος είχε μιας πρώτης τάξης ευκαιρία, ενόψει εκλογών, να εκφράσει δημοσίως το υποκριτικό ενδιαφέρον του για την προστασία της βαμβακοκαλλιέργειας και να ανακοινώσει ότι η κυβέρνηση έχει ήδη λάβει μέτρα ελέγχου ...για τον εντοπισμό τυχόν μεταλλαγμένων σπόρων.

Βέβαια, είναι εμφανές ότι υπάρχει πρόβλημα με την εισαγωγή ύποπτων σπόρων, κυρίως από τις ΗΠΑ, αφού εκεί καλλιεργούνται παράλληλα συμβατικά και μεταλλαγμένα φυτά και δημιουργείται πρόβλημα σταυρογονιμοποίησης και επιμόλυνσης των συμβατικών σπόρων. Ομως, το ενδιαφέρον της «Greenpeace», ως προς τα τερατώδη συμφέροντα των πολυεθνικών και την πολιτική που τα στηρίζει, φαίνεται να είναι ευκαιριακό και επιλεκτικό.

Η «Greenpeace» υποστηρίζει ότι κάνει έρευνες για τους εισαγόμενους μεταλλαγμένους σπόρους βαμβακιού, αλλά δε φαίνεται να κάνει ανάλογες έρευνες και για τις επιπτώσεις στην ελληνική γεωργία και τους καταναλωτές, από τις χιλιάδες ραδιενεργείς αμερικανοΝΑΤΟικές βόμβες που έπεσαν στο Κόσσοβο και τη Σερβία. Εδώ και ένα χρόνο, οι «ακτιβιστές» της «Greenpeace», έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους για το θέμα αυτό.

Εκτός αυτών, τίθεται και ένα ακόμα ζήτημα σχετικά με τη χτεσινή δράση του ελληνικού Γραφείου της «Greenpeace», έξω από το υπουργείο Γεωργίας. Προχτές, όπως αναφέρουν αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Γεωργίας, ο Γ. Ανωμερίτης, όλως τυχαίως, συγκάλεσε σύσκεψη με θέμα την εισαγωγή μεταλλαγμένων σπόρων βαμβακιού και χτες αιφνιδιαστικά ...έσκασαν μύτη έξω από το υπουργείο, διαμαρτυρόμενοι για το ίδιο θέμα οι «ακτιβιστές» της «Greenpeace»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ