Σάββατο 11 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ
Αισχροκερδούν με την ανοχή της κυβέρνησης

Ανακοίνωση - καταγγελία του Σωματείου Εμπόρων Διανομέων Υγραερίου

Για κερδοσκοπία των εταιριών εμπορίας υγραερίου και μάλιστα με την ανοχή του υπουργείου Ανάπτυξης, κάνει λόγο το Σωματείο Εμπόρων Διανομέων Υγραερίου. Και για να τεκμηριώσει την καταγγελία του, το σωματείο με χτεσινή του ανακοίνωση, αναφέρει - ενδεικτικά - τα εξής δύο περιστατικά:

Πρώτον, στις 19 του Γενάρη, οι εταιρίες εμπορίας υγραερίου, δεν πέρασαν στη χονδρική τη μείωση των 24,75 δρχ. που είχαν ανακοινώσει τα ΕΛΠΕ και πέρασαν μόνο 5-15 δραχμές, ενώ σε κάποια πρατήρια και εμπόρους δεν έγινε καμία μείωση. Δεύτερον, στις 8 του Μάρτη - όταν η τιμή του υγραερίου μείγματος παρουσίασε μείωση κατά 9,8 δρχ. το κιλό και το προπάνιο αύξηση κατά 1,9 δρχ. το κιλό - οι εταιρίες δεν απέδωσαν τη μείωση της τιμής του μείγματος, εκμεταλλευόμενες τις αυξήσεις στις βενζίνες, ενώ αύξησαν κατά 2 δρχ. την τιμή του προπανίου.

Και ενώ θα περίμενε κανείς, την παρέμβαση της κυβέρνησης, το αρμόδιο υπουργείο - για την αντιμετώπιση της κερδοσκοπίας και των κερδοσκόπων - δεν έδειξε να συγκινείται. Αυτό υπονοεί η διοίκηση του Σωματείου Εμπόρων Διανομέων Υγραερίου, αναφέροντας στην ανακοίνωση ότι το υπουργείο Ανάπτυξης παρέπεμψε τις σχετικές καταγγελίες στις καλένδες, απαντώντας (σ.σ. στη διοίκηση του Σωματείου) ότι δεν μπορεί να παρέμβει λόγω του ότι η αγορά είναι «απελευθερωμένη»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ