Πέμπτη 10 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συμμετοχή στη συμπλοκή των Σεπολίων, ομολογεί ο Σ. Ξηρός

Η παραδοχή του Σάββα Ξηρού ότι συμμετείχε στη συμπλοκή των Σεπολίων, ήταν χτες το κύριο χαρακτηριστικό της δίκης των κατηγορούμενων για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη», η οποία διακόπηκε νωρίτερα λόγω απουσίας μαρτύρων. Ο Σ. Ξηρός διέψευσε τον αστυνομικό Ιωάννη Παπαφώτη που είχε καταθέσει ότι ο Σωτήρης Κονδύλης ήταν μεταξύ αυτών που πυροβολούσαν. Επίσης ο Σ. Ξηρός, έκανε λόγο για ψεύτικες αναγνωρίσεις των μαρτύρων σημειώνοντας πως γίνεται προσπάθεια προσαρμογής του κατηγορητηρίου στις αναγνωρίσεις. Και οι συνήγοροι υπεράσπισης αξιολογώντας τις προχτεσινές καταθέσεις των αστυνομικών για την υπόθεση της συμπλοκής στα Σεπόλια, είπαν ότι έχουν πέσει σε πολλές αντιφάσεις.

Την έντονη αντίδραση της Αγγελικής Σωτηροπούλου προκάλεσε η κατάθεση του Μιχάλη Θιωτάκη, αυτόπτη στην επίθεση με ρουκέτα κατά του λεωφορείου των ΜΑΤ στη Χαρ. Τρικούπη στις 2/11/91, ο οποίος υποστήριξε πως μετά την έκρηξη είδε να φεύγει από παρακείμενο πάρκινγκ, βαν με επιβάτες δύο άνδρες και μια γυναίκα μικροκαμωμένη με μακριά σκούρα μαλλιά. Να σημειωθεί ότι η Αγγ. Σωτηροπούλου δεν κατηγορείται για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Η Ιωάννα Κούρτοβικ, συνήγορος της Σωτηροπούλου, σχολίασε πως σκόπιμα διαχέεται μια αίσθηση παρουσίας κάποιας γυναίκας.

Σήμερα αναμένεται να εξεταστούν οι υποθέσεις της επίθεσης κατά του Γιάννη Παλαιοκρασσά στην οποία σκοτώθηκε ο Θάνος Αξαρλιάν και της δολοφονίας του Μιχάλη Βρανόπουλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ