Πέμπτη 10 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΣΕΙΡΑ»;

«ΑΛΛΑΓΗ» ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ... «Οι συντηρητικοί στην κυβέρνηση Μπους θα επιθυμούσαν να δουν αλλαγή της κυβέρνησης στη Συρία, ωστόσο θέλουν να γίνει με ειρηνικά μέσα και όχι με αμερικανική στρατιωτική δράση, σύμφωνα με σημερινούς και πρώην αξιωματούχους. Την Κυριακή ο υφυπουργός Αμυνας Πολ Γούλφοβιτς είπε: "Πρέπει να υπάρξει αλλαγή στη Συρία"... Ο Ρ. Τζέιμς Γούλσεϊ, πρώην διευθυντής της CIA, που θεωρείται ότι θα έχει ενεργό ρόλο στην αμερικανική πρωτοβουλία για την επανεγκαθίδρυση νέας ιρακινής κυβέρνησης, δήλωσε ενώπιον ακροατηρίου στο UCLA την περασμένη Τετάρτη ότι η "φασιστική" κυβέρνηση της Συρίας πρέπει να αντικατασταθεί» (ΓΟΥΟΛ ΣΤΡΙΤ ΤΖΟΥΡΝΑΛ -ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ).

Ο «ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ»: «Ενα από τα βασικά θέματα που συζήτησαν ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ στο Μπέλφαστ, ήταν η Συρία, η οποία προδιαγράφεται ως επόμενος στόχος για "αλλαγή καθεστώτος"» (ΒΗΜΑ).

«ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ»: «Συχνότερα προληπτικά πλήγματα εναντίον κρατών, που είτε υποθάλπουν την τρομοκρατία είτε κατέχουν όπλα μαζικής καταστροφής, προανήγγειλε ο υπουργός Αμυνας της Βρετανίας, Τζέφρι Χουν, ο οποίος προέβλεψε ότι στις επόμενες τρεις δεκαετίες θα αυξηθούν τα κράτη -ταραξίες, που απειλούν τη διεθνή ασφάλεια» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ: «Η αλλαγή του γεωπολιτικού χάρτη που σχεδιάζουν οι ΗΠΑ στην Ασία δε συνδέεται κατ' ανάγκη με νέους πολέμους. Οταν οι επιτελείς της Ουάσιγκτον κάνουν λόγο για "επόμενους στόχους", προσδιορίζοντας ως τέτοιους το Ιράν και τη Συρία, δε σημαίνει υποχρεωτικά ότι ετοιμάζονται να συνεχίσουν κι εκεί την τακτική που υιοθέτησαν στο Ιράκ. Οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι μετά την κατάρρευση του Σαντάμ και την εγκατάστασή τους στο Ιράκ θα μπορέσουν με σχετική ευκολία να επιτύχουν την αλλαγή καθεστώτων στο Ιράν και στη Συρία» (Γ. Κουβαράς - ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ).

ΣΑΜΠΑΝΙΕΣ ΜΕ ΑΙΜΑ... «Στην Ουάσιγκτον έχουν ήδη αρχίζει να "ανοίγουν τις σαμπάνιες" καθώς γίνεται όλο και πιο σαφές ότι η Βαγδάτη πέφτει μαζί με το καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν. Οι εκτιμήσεις ποικίλουν για το πόσα χρόνια θα χρειαστεί ωσότου οι αμερικανικές δυνάμεις καταφέρουν να ελέγξουν το Ιράκ, αλλά οι περισσότεροι αναλυτές προβλέπουν ότι σε 2-3 εβδομάδες ο στρατηγός Τόμι Φρανκς θα μπορεί να ισχυριστεί ότι οι δυνάμεις του ελέγχο0υν τη χώρα» (Αλέξης Παπαχελάς - ΒΗΜΑ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το έγκλημα είχε σχεδιαστεί πολύ πριν την 11η Σεπτέμβρη (2010-10-10 00:00:00.0)
Για τη «δίκη» Σαντάμ (2006-11-12 00:00:00.0)
Λόγος περί πολέμου και ηγεμονίας (2003-04-17 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2003-04-11 00:00:00.0)
Οραμα - εφιάλτης για τους λαούς (2003-02-28 00:00:00.0)
Αρχές του 2003 η επίθεση στο Ιράκ (2002-04-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ