Πέμπτη 10 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Διά πυρός και σιδήρου... «Με το αίμα δημοσιογράφων από όλο τον κόσμο γράφονται πλέον οι τραγικότερες σκηνές της εισβολής αμερικανικών και βρετανικών στρατευμάτων στο Ιράκ. Και ενώ ο πόλεμος έχει προκαλέσει μέχρι σήμερα εκατόμβες θυμάτων στον άμαχο πληθυσμό της Μεσοποταμίας, εμείς ζούμε πια σε μια Βαγδάτη ανυπόφορη, όπου μόνη αισιόδοξη νότα είναι τα χιλιάδες ποταμίσια πουλιά του Τίγρη, τα οποία συνεχίζουν να πετάνε ελεύθερα. Χτες, όσο καμιά από τις προηγούμενες ημέρες, ζήσαμε τους πιο σκληρούς βομβαρδισμούς από την αρχή του πολέμου, μια τρομερή επίδειξη δύναμης των Αμερικανών και των Βρετανών, καθώς και τις τρομοκρατικές χαμηλές εκφοβιστικές πτήσεις των πολεμικών τους αεροπλάνων. Η χθεσινή προώθηση των Αμερικανοβρετανών στη Βαγδάτη και οι μάχες στις όχθες του Τίγρη έγιναν διά πυρός και σιδήρου. Οι νεκροί στην πόλη ήταν πολλές εκατοντάδες - συνάδελφοι άλλων χωρών έκαναν λόγο για χιλιάδες - και στον άμαχο πληθυσμό και στους στρατιώτες και στα ένοπλα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος Μπάαθ» (Γιάννης Διακογιάννης - Βαγδάτη - ΝΕΑ).

Ερωτήματα... «Ποιος εγκληματίας θέλει να φωτογραφίζεται την ώρα που διαπράττει τα φρικιαστικά εγκλήματά του και η εικόνα του να προβάλλεται σε ολόκληρο τον κόσμο; Ποιος εγκληματίας θέλει να φωτογραφίζονται, να κινηματογραφούνται και να βιντεοσκοπούνται τα θύματά του την ώρα που εν ψυχρώ τα δολοφονεί; Ποια Μαφία, ποια συμμορία κακοποιών θέλει να βιντεοσκοπούνται οι γκανγκστερικές επιδρομές της, για να υπάρχουν αποδείξεις της ενοχής της;». (Από το άρθρο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ).

Στόχοι για μήνυμα: «Εγιναν στόχοι οι δημοσιογράφοι, γιατί οι «σύμμαχοι» ήθελαν να στείλουν ένα μήνυμα σε όλους και για το σημερινό, αλλά και για τους επόμενους πολέμους τους. Οτι δηλαδή δεν ανέχονται την ανεξάρτητη ενημέρωση, που αποκαλύπτει τις σφαγές των αμάχων, τους βομβαρδισμούς σχολείων, λαϊκών αγορών και νοσοκομείων...». (Από το άρθρο των ΝΕΩΝ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ