Σάββατο 11 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΛΜΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
«Οχι στην κατεδάφιση του ασφαλιστικού»

Την έντονη αντίθεσή της στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης να κατεδαφίσει το ασφαλιστικό σύστημα, με πρόσχημα τη δήθεν σωτηρία των ασφαλιστικών Tαμείων, εκφράζει σε ανακοίνωσή του το ΔΣ της ΕΛΜΕ Καρδίτσας.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Καρδίτσας, αφού έλαβε υπόψη του το πλήθος δημοσιευμάτων, τις κατευθύνσεις της ΕΕ και την πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ, που στοχεύουν στην κατεδάφιση του ασφαλιστικού - συνταξιοδοτικού συστήματος αποφάσισε:

* Να επισημάνει τις τεράστιες ευθύνες όλων των κυβερνήσεων, που κακοδιαχειρίστηκαν την τεράστια ακίνητη περιουσία των ταμείων, που κατασπατάλησαν τ' αποθεματικά τους και ετοιμάζονται να τα ρίξουν στο χρηματιστηριακό τζόγο.

* Να υπενθυμίσει ότι το ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό καθεστώς, που διαμορφώθηκε από το 1990 έως το 1997, επιδείνωσε δραματικά τη θέση των παλιών και νέων δημοσίων υπαλλήλων και ιδιαίτερα των καθηγητών, οι οποίοι διορίζονται αργά.

* Να μη δεχτεί καμία συρρίκνωση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων και οι καθηγητές να μην κάνουν ούτε ένα βήμα πίσω.

* Να ζητήσει από την κυβέρνηση και απ' όλα τα πολιτικά κόμματα να δεσμευτούν ότι δε θα υλοποιήσουν τις κατευθύνσεις των διαφόρων οργανισμών για την πλήρη ανατροπή του ασφαλιστικού συστήματος.

* Να γίνει δεκτό το αίτημα για πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια υπηρεσίας, χωρίς όριο ηλικίας και με διατήρηση του δικαιώματος στη 15ετία και 20ετία.

* Η σύνταξη ν' αποτελεί το 80% του συνόλου των αποδοχών και να υπολογίζεται στη βάση του τελευταίου μισθού.

* Να καταργηθεί η εισφορά για την κύρια σύνταξη.

* Να απαιτήσει την πλήρη κάλυψη από το κράτος της ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ κάνει έκκληση σ' όλα τ' ανώτερα συνδικαλιστικά όργανα, αλλά ιδιαίτερα στους ίδιους τους εργαζόμενους να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος του προβλήματος και να είναι σε ετοιμότητα, ώστε συντονισμένα ν' αντιδράσουν σ' αυτά τα αντιασφαλιστικά μέτρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ