Πέμπτη 10 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Οχι στη διεύρυνση - ενίσχυση της ιμπεριαλιστικής ΕΕ

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Στρατή Κόρακα, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του ΕΚ, κατά τη διάρκεια της συζήτησης σχετικά με τη διεύρυνση της ΕΕ, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας, τόνισε συγκεκριμένα τα εξής:

«Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ καταψηφίζουν την ένταξη των δέκα νέων χωρών, κινούμενοι από αισθήματα αλληλεγγύης προς τους λαούς τους, που δεν έχουν κανένα λόγο πανηγυρισμού. Αντίθετα, όπως έγινε φανερό κατά την προενταξιακή περίοδο (ξεπούλημα στο μεγάλο ξένο κεφάλαιο των δημοσίων επιχειρήσεων και γενικότερα του πλούτου τους, κατάργηση κάθε σοσιαλιστικής κατάκτησης και ιδιοκτησίας, περιορισμός των κυριαρχικών τους δικαιωμάτων και της εθνικής τους ανεξαρτησίας...), έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν. Ο παράδεισος που τους υπόσχονται είναι ψεύτικος. Λόγους πανηγυρισμού έχει μόνο το πολυεθνικό κεφάλαιο και οι εκπρόσωποί του στο Ευρωκοινοβούλιο.

Εντάσσονται οι "δέκα" σε μια Ενωση μικρών και μεγάλων ιμπεριαλιστικών κρατών, που δημιουργήθηκε και αναπτύσσεται μέσα από ανταγωνισμούς εσωτερικούς, για να υπηρετήσει τα συμφέροντα των μεγαλοκεφαλαιοκρατών, εντείνοντας την εκμετάλλευση σε βάρος των λαών της ΕΕ και όσων άλλων θα μπορέσουν "να βάλουν στο χέρι", σε ανταγωνισμό αλλά και συνεργασία με το "μεγάλο αδελφό" και αναγνωρισμένο ηγεμόνα: τις ΗΠΑ.

Για την εξασφάλιση αυτής της πολιτικής και πορείας προωθούν την ΚΕΠΠΑ και την ΕΠΑΑ με τον ευρωστρατό και τους υπόλοιπους κατασταλτικούς μηχανισμούς.

Οπως φάνηκε και πρόσφατα με το έγκλημα κατά του Ιράκ, οι διαφορές ορισμένων ευρωενωσιτών ιμπεριαλιστών με τους Αμερικανούς και τους συνοδοιπόρους τους στον πόλεμο αυτό, δε βρίσκονται στο στόχο αλλά και στα μέσα. Τώρα σπεύδουν να μοιραστούν τη λεία, δηλώνοντας φυσικά υποταγή στο νέο Χίτλερ.

Καταψηφίσαμε και την ένταξη της Κύπρου, γιατί εκτός των παραπάνω, η ένταξη χρησιμοποιήθηκε και ως μέσο πίεσης για τη νομιμοποίηση των αποτελεσμάτων της βάρβαρης εισβολής και κατοχής, μπροστά στην οποία οι "ευαίσθητοι" Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές κλείνουν τα μάτια και της διχοτόμησης της μαρτυρικής μεγαλονήσου.

Οι εργαζόμενοι, οι λαοί γενικότερα, που δεν έχουν ανάγκη από ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς για να σφυρηλατήσουν την αγωνιστική αλληλεγγύη και συνεργασία τους, θα κλείσουν το δρόμο του ολέθρου, στον οποίο μεθοδικά τους οδηγούν, θα αλλάξουν την πορεία της ανθρωπότητας προς ένα άλλο μέλλον αντάξιό της, ένα μέλλον σοσιαλιστικό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ