Σάββατο 12 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
«Τα δάκρυα του ήλιου»

Αμερικανική πολεμική ταινία που ανήκει στην κατηγορία ταινιών προπαγάνδας

Οταν η δημοκρατική κυβέρνηση της Νιγηρίας ανατρέπεται από έναν αδίστακτο δικτάτορα, ο Αμερικανός υπολοχαγός Γουότερς αναλαμβάνει την αποστολή, να βγάλει από τη χώρα τη γιατρό Λίνα Κέντρικς, που φροντίζει τα θύματα του εμφυλίου πολέμου στις εγκαταστάσεις μιας ιεραποστολής σ' ένα απομακρυσμένο χωριό κοντά στη ζούγκλα. Εκείνη όμως αρνείται να φύγει αν δε σωθούν μαζί της και οι κάτοικοι του χωριού που διαφορετικά είναι καταδικασμένοι.

Δεν υπάρχει λόγος να δείτε «Τα δάκρυα του ήλιου». Το θέμα της είναι καθαρά πολεμικό και ανήκει στην κατηγορία ταινιών προπαγάνδας. Ο δυνατός σώζει τον αδύναμο, χωρίς καν να τον ρωτήσει και ο Αμερικανός στρατιώτης ξαναγίνεται ήρωας. Η δύναμη της εικόνας στην υπηρεσία της πολιτικής και του πολέμου... Ταινίες εμπλουτισμένες με πάσης φύσεως όπλα και με πάσης φύσεως σχιζοφρενικά μηνύματα δεν προσφέρονται για διασκέδαση. Ετσι κι αλλιώς η βαρβαρότητα έχει εισβάλει για τα καλά στην καθημερινότητά μας, ας κάνουμε και λίγο αποτοξίνωση...

«Tears of the sun»

Περιπέτεια αμερικανικής παραγωγής 2002. Σκηνοθεσία: Αντουάν Φουκουά. Με τους: Μπρους Γουίλις, Μόνικα Μπελούτσι, Τομ Σκέριτ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ