Σάββατο 12 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ.-- Σταθερά αυξάνονται τα θύματα του οξέως αναπνευστικού συνδρόμου, που χτες ανήλθαν στους 114. Οι νοσούντες, σε πάνω από 20 χώρες του κόσμου, ξεπερνούν τους 3.050. Χτες, αναφέρθηκαν τα πρώτα κρούσματα του συνδρόμου σε Φιλιππίνες και Ινδονησία

ΜΠΟΥΖΟΥΜΠΟΥΡΑ.-- Το δρόμο της προσφυγιάς πήραν τουλάχιστον 6.000 κάτοικοι του κεντρικού Μπουρούντι λόγω των σφοδρών συγκρούσεων που διαδραματίζονται τις τελευταίες τέσσερις μέρες μεταξύ του στρατού της χώρας και ενόπλων της φυλής Χούτου

ΧΑΓΗ.-- Τον 35χρονο Νάσερ Οριτς, πρώην στρατιωτικό διοικητή των Βόσνιων μουσουλμάνων συνέλαβαν στρατιώτες της SFOR και τον παρέδωσαν χτες σε αρχές του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία στη Χάγη.

KENTAKI.-- Ισχυρή έκρηξη σε βιοτεχνία επεξεργασίας τροφίμων στο Λούισβιλ του Κεντάκι των ΗΠΑ προκάλεσε το θάνατο ενός εργάτη και αναπνευστικά προβλήματα σε δεκάδες κατοίκους της περιοχής μετά το σχηματισμό νέφους αμμωνίας, που διέρρευσε κατά το δυστύχημα.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Εληξε χτες το απόγευμα η πειρατεία αστικού λεωφορείου από ενόπλους που είχαν προηγουμένως ληστεύσει υποκατάστημα της τράπεζας «Commerzbank» στο Βερολίνο.

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ.-- «Ελεγχόμενη» διαρροή ραδιενέργειας σημειώθηκε χτες στο Πακς της Ουγγαρίας, όπου βρίσκεται και το μοναδικό πυρηνικό εργοστάσιο της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ