Σάββατο 12 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΧΙΛΤΟΝ»
Πάρτε πίσω την απόλυση!

Δυναμική παρέμβαση συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, με αφορμή την απόλυση του συνδικαλιστή Λευτέρη Νικολάου

Ενα δυνατό αγωνιστικό «χαστούκι» δέχτηκε χτες η εργοδοσία στο «Χίλτον», από συνδικαλιστές πρωτοβάθμιων σωματείων και στελέχη του ΠΑΜΕ, οι οποίοι έκαναν δυναμική παρέμβαση για πάνω από 4 ώρες μέσα στο χώρο του ξενοδοχείου, απαιτώντας να ανακληθεί η παράνομη απόλυση του συνδικαλιστή Λευτέρη Νικολάου, μέλους της διοίκησης της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού και μέλους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της «Χίλτον». Οι συνδικαλιστές έκαναν ξεκάθαρο με τη χτεσινή δυναμική τους κινητοποίηση ότι είναι αποφασισμένοι, αξιοποιώντας κάθε τρόπο και μορφή πάλης, να μην επιτρέψουν να περάσει η συνδικαλιστική δίωξη, αλλά και όποια άλλη επιχειρηθεί στους χώρους δουλιάς.

Οι συνδικαλιστές που συγκεντρώθηκαν στις 10 το πρωί μέσα στο ξενοδοχείο, επέβαλαν με την παρουσία τους, συνάντηση με τον προσωπάρχη κ. Πασά. Ο Χρ. Κατσώτης, πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας, ξεκαθάρισε ότι η απόλυση του συνδικαλιστή, αποδεικνύει ότι η εταιρία επέλεξε την ολοκληρωτική σύγκρουση με όσους αντιστέκονται, προκειμένου ανενόχλητη να επιβάλλει την αντεργατική πολιτική της. Δήλωσε ωστόσο ότι οι συνδικαλιστικές διώξεις είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων και από κοινού όλα τα σωματεία θα βάλουν φρένο σε αυτές.

Με συνθήματα: «η τρομοκρατία δε θα περάσει», «το Χίλτον επενδύει, εργάτες απολύει», «πάρτε πίσω την απόλυση», οι δεκάδες συνδικαλιστές, που χάλασαν τη φαινομενική ηρεμία στο ξενοδοχείο μετατρέποντάς το σε χώρο διαδήλωσης, έμειναν για ώρα στο γραφείο του προσωπάρχη, μετά περιόδευσαν στο εστιατόριο όπου τρώνε οι εργαζόμενοι, μίλησαν μαζί τους για τις εξελίξεις και τους κάλεσαν σε αντίσταση, προκειμένου να μπει φρένο στην ασύδοτη δράση της επιχείρησης. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο χώρο της κεντρικής εισόδου μέσα στο ξενοδοχείο όπου και παρέμειναν, φωνάζοντας συνεχώς συνθήματα.

Μπροστά στην αποφασιστικότητα των συγκεντρωμένων, καθώς ούτε η αστυνομία που είχε καλεστεί δεν κατάφερε να τους «πείσει»... να κλείσουν ένα ραντεβού με τους υπεύθυνους για τη Δευτέρα και να αποχωρήσουν από το ξενοδοχείο, η επιχείρηση διά του προσωπάρχη αναγκάστηκε να ορίσει για σήμερα στις 10 το πρωί ραντεβού με το γενικό διευθυντή του ξενοδοχείου. Στη συνάντηση βεβαίως οι συνδικαλιστές δήλωσαν στον προσωπάρχη ότι δε θα δεχτούν καμία συζήτηση πέρα από τη δήλωση για ανάκληση της απόλυσης.

Να σημειωθεί ότι μαζί με τους συνδικαλιστές συμμετείχε από το πρωί στην κινητοποίηση ο δικηγόρος Κώστας Τουμασάτος, εκ μέρους της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και Δικαιώματα», ο οποίος κατήγγειλε με τη σειρά του ότι η απόλυση είναι παράνομη και ότι οι λόγοι για τους οποίους έγινε είναι καθαρά πολιτικοί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ