Σάββατο 12 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Στην Κόρινθο σήμερα για τους έξι νεκρούς εργάτες

Στις 12 το μεσημέρι, στα Περιβολάκια, το συλλαλητήριο για τα εγκλήματα του κεφαλαίου στους χώρους δουλιάς

Eurokinissi

«Οχι άλλοι νεκροί στο βωμό του κεφαλαίου». Με αυτό το σύνθημα το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καλεί τους εργαζόμενους και το λαό της Κορίνθου να συμμετάσχουν μαζικά, αγωνιστικά, ταξικά στο συλλαλητήριο που διοργανώνει σήμερα Σάββατο 12 Απρίλη, στις 12 το μεσημέρι στα Περιβολάκια, μετά το νέο έγκλημα που έγινε σε βάρος της εργατικής τάξης και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο έξι εργατών στα «Σωληνουργεία Κορίνθου ΑΕ» και τον τραυματισμό άλλων τριών.

Χτες, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ με περιοδείες και εξορμήσεις στη ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ, την Περιφέρεια και τη Νομαρχία στην Κόρινθο, μετέφεραν το μήνυμα του αγώνα και της απαίτησης της εργατικής τάξης να σταματήσουν τα εγκλήματα σε βάρος της. Οι συνδικαλιστές στις συζητήσεις που είχαν με τους εργαζόμενους επισήμαναν ότι υπεύθυνοι για τα εγκλήματα σε βάρος των εργαζομένων είναι η πολιτική της κυβέρνησης και του μεγάλου κεφαλαίου που για την αύξηση των υπερκερδών δε διστάζουν να αφαιρούν ακόμα και ανθρώπινες ζωές με την επιβολή της υπερεντατικοποίησης στους χώρους δουλιάς και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας. Οπως σημείωσαν, στον ακήρυχτο πόλεμο του μεγάλου κεφαλαίου που έχει εξαπολύσει ενάντια στην εργατική τάξη σε όλο τον κόσμο, τα θύματα είναι μόνο εργάτες που σκοτώνουν οι αστοί είτε με βόμβες όπως στο Ιράκ είτε μέσα στα εργοστάσια όπως πριν λίγες ημέρες στα «Σωληνουργεία». Ο μόνος δρόμος για την εργατική τάξη, προκειμένου να υπερασπίσει τη ζωή της και τα συμφέροντά της, είναι να πάρει την υπόθεση στα χέρια της και να εκδικηθεί το θάνατο των χιλιάδων νεκρών της με την ανατροπή του πολιτικού συστήματος που στηρίζει και επιτρέπει στο μεγάλο κεφάλαιο να αυξάνει τα κέρδη του ακόμη και με το αίμα των εργατών.

Στο κάλεσμά του το ΠΑΜΕ αναφέρει σχετικά πως οι εργαζόμενοι πρέπει να βρεθούν σε συνεχή συναγερμό και αγωνιστική κινητοποίηση για να σταματήσουν τα εγκλήματα του κεφαλαίου σε βάρος της εργατικής τάξης και υπογραμμίζει: «Φτάνει, ως εδώ. Οχι άλλο αίμα για το καπιταλιστικό κέρδος. Οχι άλλοι νεκροί της εργατικής τάξης, ούτε στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους ούτε στους χώρους δουλιάς».

Θλιβερή καρικατούρα, σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει το ΠΑΜΕ για την οργάνωση της εργατικής τάξης και στην περιοχή της Κορίνθου σε ταξική κατεύθυνση, αποτελεί ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου Θεόδωρος Χριστοφιλόπουλος, η προσωποποίηση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Ο εν λόγω κύριος, αντί να οργανώσει την αντίσταση της εργατικής τάξης στην Κόρινθο, όπου οι χώροι εργασίας έχουν μετατραπεί σε απέραντο γκέτο, με συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα, καθώς - ενδεικτικά αναφέρουμε - μέσα σε λιγότερο από έξι μήνες έχουν σημειωθεί εννιά σκοτωμοί εργατών (τρεις στη ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ, έξι στα «Σωληνουργεία Κορίνθου») και διψήφιος αριθμός απολύσεων, βγάζει σπυράκια όταν βλέπει ταξικούς συνδικαλιστές να περιοδεύουν στους χώρους δουλιάς, απαιτώντας μάλιστα από τους προέδρους των εργοστασιακών σωματείων να μην τους επιτρέψουν την είσοδο, αν δεν έχουν έγγραφο (;) με τη... σφραγίδα της ΓΣΕΕ!!! Είναι ο ίδιος που στο προηγούμενο έγκλημα στη ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ δεν προέβη σε καμία αντίδραση, ενώ στο πρόσφατο έγκλημα στα «Σωληνουργεία», προκήρυξε 24ωρη απεργία κάτω από την πίεση των εργαζομένων, χωρίς ωστόσο καμία προετοιμασία και λήψη εκείνων των οργανωτικών μέτρων που θα οδηγούσαν σε επιτυχία την κινητοποίηση, προσφέροντας έτσι στη συγκάλυψη των ευθυνών των φυσικών και ηθικών αυτουργών του εγκλήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ