Σάββατο 12 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Οι υπαίτιοι των προβλημάτων του

Ανακοίνωση του Κώστα Τζατζάνη, επικεφαλής της Παράταξης «Πειραιάς Αναγέννηση»

Κάλεσμα στη δημοτική αρχή του Δήμου Πειραιά και στο ΥΠΠΟ, να σταματήσουν αμέσως τη «διένεξη» και τη μακρόχρονη «ξεδιάντροπη» εγκατάλειψη του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και να πάρουν άμεσα μέτρα απηύθυνε και πάλι, με χτεσινή του ανακοίνωση ο Κώστας Τζατζάνης, επικεφαλής της δημοτικής Κίνησης «Πειραιάς -Αναγέννηση».

Ο δήμαρχος, Χρ. Αγραπίδης, στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ, απέδωσε στην κυβέρνηση την ευθύνη για την καθυστέρηση υλοποίησης υπόσχεσης του πρωθυπουργού, στις αρχές του χρόνου, για εξασφάλιση της πίστωσης για την αναγκαία αποκατάσταση του θεάτρου, ενώ ο Μαν. Μπεντενιώτης, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, απέδωσε την ευθύνη στο δήμο, επικεντρώνοντας στο θέμα ποιος έχει έτοιμο και ολοκληρωμένο φάκελο για την απορρόφηση των κονδυλίων από το Γ΄ ΚΠΣ.

Τα πράγματα έβαλε στη θέση τους ο Κ. Τζατζάνης τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και με ανακοίνωσή του στην οποία επισημαίνει: «Δηλαδή αν δεν υπήρχε, ή αν δεν προλάβουμε το Γ' ΚΠΣ θα αφήσουν το Δημοτικό Θέατρο να πέσει»;

Ο Κώστας Τζατζάνης ζητά να σταματήσει αμέσως η εκ του πονηρού «αντιδικία», για το ποιος είναι ικανός να φτιάξει το Δημοτικό Θέατρο και να συσταθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, Επιτροπή, με συμμετοχή των παρατάξεων και του ΥΠΠΟ, η οποία σε μια - δυο βδομάδες να διαμορφώσει πρόταση για συνεργασία του Δήμου και του ΥΠΠΟ για την εκπόνηση μελετών και την υλοποίησή τους. Η Επιτροπή αυτή να παρακολουθεί και να επισπεύδει τη διαδικασία, εισηγούμενη στο Δημοτικό Συμβούλιο και στο ΥΠΠΟ τη λύση όλων των προβλημάτων έως και την εκτέλεση των επισκευών.

Στο μεταξύ, η επιτροπή θα φροντίσει και για τη θεσμοθέτηση ενός σχήματος λειτουργίας του Δημοτικού Θεάτρου, σχήματος που να υπόκειται στον έλεγχο και την ευθύνη του Δημοτικού Συμβουλίου, ακόμα και για μακροχρόνιες συμβάσεις με οργανισμούς σαν την «Ορχήστρα Χρωμάτων» ή τη Λυρική Σκηνή. Συμβάσεις, που δε θα αποκλείουν και άλλες κοινωνικές και πολιτιστικές λειτουργίες, που θα προέρχονται απευθείας από το Δημοτικό Συμβούλιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ