Σάββατο 12 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πάλεψαν και εισέπραξαν 12 χρόνια φυλακή!

Την εντεινόμενη επίθεση της κυβέρνησης και του μεγάλου κεφαλαίου στα συνδικαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα ανέδειξαν μέσα από τις τοποθετήσεις τους στην ολομέλεια της διοίκησης της ΓΣΕΕ ο Κ. Αρτεμίου, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμφιαλωμένων, και ο Χρ. Κατσιώτης, πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας.

Ο Κ. Αρτεμίου ανέφερε ότι στη Θεσσαλονίκη τα δικαστήρια επέβαλλαν σε δεκαέξι συνδικαλιστές συνολικά δώδεκα χρόνια φυλακή για την αγωνιστική τους δράση. Ενώ αυτή τη στιγμή διώκονται ακόμα 25 συνδικαλιστές. Είμαστε συνέχεια στα δικαστήρια, επισήμανε. Εγώ προσωπικά, τόνισε, έχω βρεθεί πενήντα φορές κατηγορούμενος σε ένα χρόνο ως ηθικός αυτουργός. Ομως, δεν πρόκειται να σταματήσουμε τον αγώνα μας. Μέχρι τώρα έχουμε κάνει πάνω από δεκαπέντε απεργιακές κινητοποιήσεις για τους δεκαέξι συνδικαλιστές και συνεχίζουμε τον αγώνα μας στις διάφορες επιχειρήσεις για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων. Ωστόσο, σημείωσε, απαιτούμε και από τη ΓΣΕΕ να πάρει άμεσα θέση στο ζήτημα της δίωξης των συνδικαλιστών.

Ο Χρ. Κατσιώτης που μόλις είχε φθάσει από την κινητοποίηση στο «Χίλτον», επισήμανε ότι η απόλυση του προέδρου του σωματείου δεν είναι ένα μεμονωμένο φαινόμενο. Η απόλυση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της προσπάθειας της κυβέρνησης και του κεφαλαίου για ακύρωση της συνδικαλιστικής προστασίας. Είναι μια συνολική επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα με στόχο να εφαρμόσουν νέες, χειρότερες, εργασιακές σχέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ