Σάββατο 12 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2003
«Στα γεμάτα» για τον ταξικό γιορτασμό

Εργατικό, αγωνιστικό, ενωτικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς, που ενώνει τους εργάτες με βάση τα ταξικά τους συμφέροντα και όχι πίσω από την πολιτική του κ. Σημίτη, θα οργανώσει και φέτος το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο σε όλη την Ελλάδα, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση η Εκτελεστική του Γραμματεία. Ταυτόχρονα καλεί σε μαζική συμμετοχή στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα στις 10 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως και στην πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία.

Η Εργατική Πρωτομαγιά του 2003, τονίζεται ειδικότερα στην ανακοίνωση, θα γιορταστεί σε συνθήκες που οξύνεται η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα. Μετά τη Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ, τώρα οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους απειλούν τη Συρία, το Ιράν και 60 ακόμα χώρες που έχουν συμπεριλάβει στη «λίστα τους».

Ταυτόχρονα, συνεχίζει, το κεφάλαιο αποθρασύνεται από την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, γίνεται πιο αδηφάγο από τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης και εκτός της άθλιας εκμετάλλευσης σε βάρος των εργαζομένων φτάνουμε σε καταστάσεις όπως το πρόσφατο έγκλημα στα «Σωληνουργεία Κορίνθου».

«Για όλη αυτήν την κατάσταση την πρώτη ευθύνη την έχουν βιομήχανοι και κυβέρνηση. Ομως την ίδια στιγμή οι ηγεσίες ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ που στηρίζουν την ουσία των πολιτικών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ έχουν επίσης μεγάλες ευθύνες» επισημαίνει και κάνει ξεκάθαρο ότι «ο γιορτασμός που διοργανώνουν αυτές οι φιλοκυβερνητικές οργανώσεις είναι, όπως πέρσι και προηγούμενα, φιέστα κυβερνητικών παραγόντων».

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας για την 1η Μάη αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργίας -Ιματισμού - Δέρματος και καλεί με ανακοίνωσή της όλα τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους του κλάδου στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στην Αθήνα και στην υπόλοιπη χώρα.

Συνεχίζονται καθημερινά και σε όλη τη χώρα οι συσκέψεις που διοργανώνονται από τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ και δυνάμεις του ταξικού εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος για την καλύτερη προετοιμασία του γιορτασμού της Πρωτομαγιάς.

Σήμερα Σάββατο θα γίνει σύσκεψη στη Λαμία στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Την Δευτέρα 14 Απρίλη συσκέψεις θα γίνουν στα Γιάννενα, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο, στη Φωκίδα, στις 7.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αμφισσας, στην Κέρκυρα, στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο, στη Λευκάδα, στις 8 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο, στην Κεφαλονιά στις 7.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο του ΦΩΚΑ, στη Μυτιλήνη στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Την Τρίτη 15 Απρίλη συσκέψεις έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στο Βόλο στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο και στην Κόρινθο στις 7 μ.μ. στην αίθουσα της Ενωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Κορίνθου. Τέλος, την Πέμπτη συσκέψεις θα γίνουν στο Λασίθι στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο, ενώ στα Χανιά θα γίνει σύσκεψη στις 8.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Ο φετινός γιορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς στη Θεσσαλονίκη θα είναι αντιιμπεριαλιστικός, αντιπολεμικός, διεθνιστικός, ταξικός, ενωτικός και διεκδικητικός. Την παραπάνω θέση επιβεβαίωσαν συνδικαλιστές από δεκάδες σωματεία και εργασιακούς χώρους που συμμετείχαν στη σύσκεψη σωματείων που κάλεσε η Γραμματεία του ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης την Πέμπτη το βράδυ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ