Σάββατο 12 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εκρήξεις σε «Σωτηρία» και Κρατικό Νίκαιας

Τεράστια προβλήματα στη λειτουργία και του νοσοκομείου «Σωτηρία», έχει δημιουργήσει η πολιτική περικοπών των κονδυλίων για εφημερίες, που ακολουθεί το υπουργείο Υγείας και συνολικά η κυβέρνηση.

Το 2002, χρειάστηκαν 4.050.000 ευρώ προκειμένου να μπορούν να εφημερεύουν οι κλινικές και τα εργαστήρια σε καθεστώς οριακής ασφάλειας, όμως το κονδύλι που εγκρίθηκε για το 2003 είναι 4.030.000 ευρώ, που δεν καλύπτει σε καμία περίπτωση την ανάγκη να εφημερεύουν νέα τμήματα (π.χ. αντιφυματικό), αλλά και τη μισθολογική ωρίμανση των γιατρών. Η διοίκηση του νοσοκομείου, πλήρως ευθυγραμμισμένη με την πολιτική της κυβέρνησης, αποφάσισε να μειώσει τον αριθμό των γιατρών που εφημερεύουν και σ' αυτό βρήκε μοναδικό σύμμαχο το διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας, ο οποίος υπέγραψε τις περικοπές των προγραμμάτων εφημεριών.

Οι γιατροί αρνούνται να συναινέσουν στην περαιτέρω υποβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας από τα δημόσια νοσοκομεία και ζητούν αύξηση των κονδυλίων εφημερίας, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες.

Κρατικό Νίκαιας

Σε αναβρασμό βρίσκεται το Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας μετά την απόφαση που πήραν χτες οι νοσηλεύτριες υποχρεωτικής εκπαίδευσης μαζί με το σύλλογο εργαζομένων, να πουν τέλος στην, εδώ και 16 χρόνια, κοροϊδία του υπουργείου Υγείας και, από σήμερα, να περιορίσουν τα καθήκοντά τους σε αυτά για τα οποία έχουν προσληφθεί και για τα οποία αμείβονται.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν άμεση νομοθετική ρύθμιση προκειμένου οι πρακτικοί νοσοκόμοι που απέκτησαν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος βοηθών νοσηλευτών, να ενταχθούν στη ΔΕ κατηγορία και την άμεση ένταξη στον οργανισμό του παιδικού ξενώνα.

Χτες το πρωί οι εργαζόμενοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του νοσοκομείου και στη συνέχεια, με τις στολές, πήγαν στον 3ο ΠΕΣΥ.

Ο πρόεδρος όμως, τους δήλωσε αναρμόδιος για την επίλυση του θέματος και τους είπε πως έχει παραπέμψει το θέμα στο υπουργείο Υγείας, το οποίο όμως, αν και γνωρίζει από το Φθινόπωρο το αίτημα, δεν έχει τα χρήματα να το ικανοποιήσει αφού το υπουργείο Οικονομικών δεν προέβλεψε στον προϋπολογισμό το σχετικό κονδύλι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ