Κυριακή 12 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ
Είκοσι νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας

ΚΟΛΟΜΠΟ.- Τουλάχιστον 20 είναι οι νεκροί και πάνω από 45 οι τραυματίες από μια βομβιστική επίθεση και τη μάχη που ακολούθησε, στην πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα προχτές, μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και ανταρτών, που η αστυνομία θεωρεί ότι ανήκουν στην οργάνωση «Τίγρεις των Ταμίλ ΕΕΛΑΜ».

Σύμφωνα με αναφορές, δύο αντάρτες, οι οποίοι επιτέθηκαν σε περίπολο αστυνομικών, απομακρύνθηκαν πυροβολώντας αδιακρίτως εναντίον αυτοκινήτων που κινούνταν στο δρόμο. Δεκάδες αστυνομικοί προσπάθησαν να τους εντοπίσουν με τη βοήθεια ελικοπτέρων, αλλά έως το βράδυ δεν τους είχαν συλλάβει. Η αστυνομία εκτίμησε ότι οι επιτιθέμενοι είχαν στόχο ένα κομβόι κυβερνητικών οχημάτων που είχε προγραμματιστεί να περάσει από την περιοχή.

Το Δεκέμβρη, η Πρόεδρος Τσαντρίκα Καμαρατούνγκα γλίτωσε με έναν τραυματισμό στο μάτι από μια επίθεση αυτοκτονίας εναντίον της, στην οποία είχαν χάσει τη ζωή τους 26 άνθρωποι, που παρακολουθούσαν προεκλογική εκστρατεία της.

Αυτές τις μέρες, η Τσ. Καμαρατούνγκα προσπαθεί να διοργανώσει ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ της κυβέρνησής της και των «Τίγρεων των Ταμίλ», με νορβηγική μεσολάβηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ