Κυριακή 12 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Εις υγείαν...

Και πάλι εδώ, μαζί είμαστε για να πιούμε ένα κοκτέιλ. Στην πραγματικότητα είμαστε εδώ για να ξέρουμε τι σύνεργα είναι απαραίτητα, σύνεργα που θα μας χρειάζονται για να το ετοιμάζουμε. Ας ρίξουμε μια ματιά σε όλα εκείνα με τα οποία πρέπει να εφοδιαστούμε. Εχουμε και λέμε:

Ενα δοχείο με παγάκια, ένα σέικερ, ένα μίξερ (ειδικό για κοκτέιλ), ένα μπολ, ένα ανοιχτήρι για μπουκάλες, ένα ανοιχτήρι για κονσέρβες, ένα λεμονοστύφτη, μια τανάλια ειδική για το άνοιγμα της σαμπάνιας, ένα κοφτερό μαχαίρι, ένα πιρούνι, ένα κουτάλι, ένα μικρό τρίφτη, μια μηχανή που θρυμματίζει τον πάγο, ένα ηλεκτρικό μίξερ ή σύρμα με ρόδα και ένα δοσόμετρο. (Πρόκειται για ένα γυάλινο ποτήρι που έχει χαραγμένες τις διάφορες ποσότητες.)

Τώρα ας δούμε ποια είναι εκείνα τα ποτά που είναι απαραίτητα για κοκτέιλ: Τζιν, Ουίσκι σκοτσέζικο και αμερικάνικο, Κονιάκ, Βερμούτ ντράι, Βερμούτ κλασικό, Ρούμι λευκό, Βότκα ρώσικη, Κουραχάο, Περνό, Καμπάρι, Κουαντρό, Σαρτρέζ (κίτρινη - πράσινη), Μέντα (πράσινη - λευκή) και τέλος Γκραν Μαρνιέ. Και από σιρόπια : Βύσσινο και Φράουλα. Επίσης θα πρέπει να έχουμε Αγκοστούρα, Μπίτερ Ορενς, Ζάχαρη, Μοσχοκάρυδο, Πιπέρι, Αλάτι, Κανέλα και Worcester sauce. Δε θα μας λείπουν ποτέ τα λεμόνια, πορτοκάλια, οι οδοντογλειφίδες για τις ελιές και τα καλαμάκια για τα λονγκ ντρινκς!

Λοιπόν, τι λέτε; Μήπως ήρθε η στιγμή να ετοιμάσουμε κάτι εύκολο; Αν ναι, τότε ας κάνουμε το «Λιβ ιτ το μι», τουτέστιν «Αστο σε μένα».

3/4 Τζιν, 1/4 γάλα, 1/8 χυμός βύσσινο, παγάκια. Θα τα χτυπήσουμε όλα μαζί στο σέικερ και θα σερβίρουμε. Και εις υγείαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ