Πέμπτη 17 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κίνδυνος δεν είναι μόνο τα Τέμπη!

ΛΑΡΙΣΑ.--

Μετά το τραγικό δυστύχημα της περασμένης Κυριακής, κυβερνητικοί παράγοντες υπόσχονται ότι, μέχρι το τέλος του χρόνου, θα οριστεί ο ανάδοχος και, λίγους μήνες αργότερα, θα ξεκινήσει η κατασκευή των σηράγγων του νέου δρόμου στα Τέμπη. Υποστηρίζουν, δε, ότι το έργο θα ολοκληρωθεί και ο νέος δρόμος θα δοθεί στην κυκλοφορία στα μέσα του 2008.

Είναι φανερό ότι, κάτω από το βάρος των κατηγοριών πως μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το δυστύχημα, φέρει η επικίνδυνη κατάσταση του δρόμου στην Κοιλάδα των Τεμπών, η κυβέρνηση εμφανίζεται, τώρα, να ενδιαφέρεται για το πώς θα ξεπεραστεί η μεγάλη καθυστέρηση του έργου, η οποία οφείλεται, εν πολλοίς, στην κυβερνητική απόφαση να γίνει με αυτοχρηματοδότηση. Μια απόφαση που άνοιξε την «όρεξη» των εργολάβων, οι οποίοι μυρίστηκαν «φιλέτο».

Δυστυχώς, εν προκειμένω, δεν μπορούμε να πούμε «κάλλιο αργά, παρά ποτέ», καθώς ο θάνατος 21 παιδιών στην Κοιλάδα των Τεμπών δεν ξεπερνιέται με συγνώμες και ευχές. Εν πάση περιπτώσει, όμως, περιμένουμε να υλοποιηθούν, αυτή τη φορά, οι κυβερνητικές υποσχέσεις και να μην έχουμε άλλες καθυστερήσεις, διακινδυνεύοντας να θρηνήσουμε κι άλλα θύματα σ' αυτό το σημείο της Εθνικής Οδού.

Οπως περιμένουμε τη λήψη μέτρων για την αλλαγή του συστήματος λειτουργίας και κυκλοφορίας των φορτηγών αυτοκινήτων, γνωστού όντος ότι οι οδηγοί εκβιάζονται να οδηγούν επί πολλές ώρες, ενώ τα φορτηγά είναι παλιά και υπέρβαρα. Κι όλα αυτά για τη μείωση του κόστους μεταφοράς και την αύξηση των κερδών, κυρίως για επιχειρήσεις που μισθώνουν τα φορτηγά.

Κίνδυνος η σιδηροδρομική γραμμή και ο αεροδιάδρομος

Ευκαιρίας δοθείσης, όμως, ν' αναφερθούμε σε άλλα δυο «επικίνδυνα προβλήματα» της περιοχής, όπου έγινε το τραγικό δυστύχημα, που αν δεν αντιμετωπιστούν μπορεί να θρηνήσουμε κι άλλα θύματα. Το πρώτο πρόβλημα, αφορά στη σιδηροδρομική γραμμή, η οποία διέρχεται από το κέντρο της Λάρισας, κόβοντας την πόλη στη μέση. Η διέλευση των τρένων μέσα στην πόλη, εκτός των άλλων προβλημάτων που δημιουργεί, απειλεί και τη ζωή όσων Λαρισαίων είναι αναγκασμένοι που περνούν από τις αφύλακτες διαβάσεις.

Το δεύτερο πρόβλημα σχετίζεται με τον αεροδιάδρομο που «περνάει» πάνω από την πόλη, με κίνδυνο κάποιο αεροπλάνο να πέσει σε κατοικημένη περιοχή, προκαλώντας καταστροφή. Το σενάριο δεν είναι φανταστικό, καθώς, πριν 20 χρόνια, ένα αεροπλάνο έπεσε στη συνοικία «Ιπποκράτης», με τραγικές επιπτώσεις.

Οι κάτοικοι της Λάρισας ζητούν την υπογείωση των σιδηροδρομικών γραμμών και την απομάκρυνση του αεροδιαδρόμου, αλλά οι αρμόδιοι «αγρόν ηγόραζον». Αυτοί, λοιπόν, θα είναι οι εγκληματίες αν, ό μη γένοιτο, γίνει ένα ακόμα «μεγάλο κακό» και κανένας άλλος...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Είναι χειρότερο και από έγκλημα, είναι λάθος» (2006-04-19 00:00:00.0)
Αύριο οι απολογίες (2003-04-18 00:00:00.0)
Στην εντατική παραμένουν έξι τραυματίες (2003-04-17 00:00:00.0)
Μας σκοτώνουν υπέρ ...ιδιωτικοποίησης! (2003-04-15 00:00:00.0)
Τιμή και δόξα στους μπουρλοτιέρηδες (2000-09-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ