Πέμπτη 17 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗΣ
Πρώτη δύναμη η Δημοκρατική Ενότητα

Πρώτη δύναμη αναδείχτηκε η Δημοκρατική Ενότητα (ΔΕ) στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή, 13 Απρίλη, για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στην Ελληνική Κοινότητα Στουτγκάρδης (ΕΚΣ). Συγκεκριμένα, ψήφισαν 1.196, από τα οποία τα 1.188 ήταν έγκυρα (πέρσι ψήφισαν 483).

Η Δημοκρατική Ενότητα πήρε 449 ψήφους και 4 έδρες, η ΠΑΣΚΕΜ πήρε 370 ψήφους και 3 έδρες και η ΑΚΕΣ (πρόσκεινται στη ΝΔ) πήρε 316 ψήφους και 2 έδρες. Να σημειωθεί ότι πρώτη φορά σε εκλογές της ΕΚΣ παρευρίσκονταν και συντόνιζαν τη δουλιά των παρατάξεών τους πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Η Δημοκρατική Ενότητα σε όλη την προηγούμενη χρονιά και παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε είχε πλούσια δράση. Ανάμεσα σ' αυτά ήταν η αναβάθμιση των οικονομικών της Κοινότητας, πραγματοποίησε σειρά από πολιτιστικές εκδηλώσεις αφιερωμένες στον Ναζίμ Χικμέτ, τον Μάνο Λοΐζο, τον Οδυσσέα Ελύτη σε συνεργασία με το Λύκειο, καθώς και εκδήλωση έντεχνης ελληνικής μουσικής. Επίσης, πήρε μέρος οργανωμένα με πανό (ύστερα από πολλά χρόνια) στις αντιπολεμικές διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ