Σάββατο 19 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Σε ανειρήνευτη πάλη οι εργαζόμενοι με τους καπιταλιστές

Περιοδεία, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κόμματος, στο εργοστάσιο κλιματιστικών «ΦΥΡΟΓΕΝΗΣ», πραγματοποίησε την περασμένη Πέμπτη ο Σπ. Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Μιλώντας στους εργαζόμενους του εργοστασίου, ανάμεσα στ' άλλα, υπογράμμισε:

«Πολλοί απ' αυτούς τους ηγέτες που συγκεντρώθηκαν χτες στην Αθήνα για να υπογράψουν τη διεύρυνση της ΕΕ έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στη βάρβαρη ιμπεριαλιστική επιδρομή εναντίον του λαού του Ιράκ. Σήμερα όλοι αυτοί μαζί επιδιώκουν, μετά το μακέλεμα αυτού του λαού, να πάρουν μέρος στη διανομή της λείας. Ολοι αυτοί την ίδια στιγμή σε απόλυτη συμφωνία ακρωτηριάζουν εργασιακά, κοινωνικά, ασφαλιστικά δικαιώματα, αλλά και τις ίδιες τις ελευθερίες της εργατικής τάξης των φτωχών λαϊκών στρωμάτων».

«Το ΚΚΕ καλεί τους εργάτες σε ενότητα, σε συσπείρωση, σε ταξική πάλη, σε ανειρήνευτο αγώνα όχι μόνο για τη διεύρυνση των δικαιωμάτων τους, αλλά και για την αλλαγή των συσχετισμών που θα διαμορφώσουν τους όρους και τις προϋποθέσεις βαθύτερων αλλαγών προς το συμφέρον τους, αλλά και προς όφελος των πλατιών λαϊκών στρωμάτων».

Απαντώντας στον ισχυρισμό του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη ότι με την υπογραφή της Διεύρυνσης η Ευρώπη ξεπερνά το διχασμό των κρατών της σε δυο αντίπαλα στρατόπεδα, υπογράμμισε: Υπήρχαν και υπάρχουν τα αντίπαλα στρατόπεδα. Πάντα βρίσκονται σε ανειρήνευτη πάλη η εργατική τάξη, όλοι οι εργαζόμενοι από τη μια και από την άλλη οι καπιταλιστές, οι πολυεθνικές, οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Οι υπογραφές των ηγετών δεν παίζουν κανένα ρόλο. Η αντιιμπεριαλιστική, αντιμονοπωλιακή, δημοκρατική πάλη μπορεί να οδηγήσει στο μέτωπο του λαού που θα βάλει πλώρη αγώνα για μια άλλη πολιτική, τόνισε στη συνέχεια.

Κάλεσε τους εργάτες να πάρουν μέρος στον αγωνιστικό, ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς.

Στη συζήτηση που ακολούθησε και απαντώντας στην ερώτηση γιατί δε γίνεται μια πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση, τόνισε: Η Πρωτομαγιά, μέρα αγωνιστικής, ταξικής διεκδίκησης και αγώνα, είναι μέρα ταξικής αλληλεγγύης και καταδίκης των ιμπεριαλιστικών επιδρομών εναντίον του ιρακινού λαού. Είναι μέρα που δεν πρέπει να αλλάξει το χαρακτήρα της. Οι δυνάμεις του ρεφορμισμού, του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού δε δίνουν αγωνιστικό, διεκδικητικό χαρακτήρα στις πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις.

Οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ έχουν κατεβάσει πολύ τον πήχη των διεκδικήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ