Σάββατο 19 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ
Προειδοποιητικό κλείσιμο της χωματερής

Σε προειδοποιητικό κλείσιμο του της χωματερής θα προχωρήσει αύριο Κυριακή, ο Δήμος Ανω Λιοσίων, σύμφωνα με ανακοίνωση του δημάρχου Ν. Παπαδήμα. Επίσης, από τη Δευτέρα του Πάσχα, «ο συγκεκριμένος χώρος θα δέχεται μόνο 500 τόνους απορριμμάτων, όπως προβλέπουν οι σχετικές συμβάσεις και οι Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων». Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο ΧΥΤΑ Ανω Λιοσίων δέχεται πάνω από 5.000 τόνους, όταν, σύμφωνα με μελέτες, η μέγιστη ποσότητα που θα έπρεπε να δέχεται από το 1997 είναι μόλις 500 τόνοι.

Ο δήμαρχος Ανω Λιοσίων αναφέρεται στην «αδιέξοδη τακτική» που ακολουθούν «ορισμένοι φορείς αλλά και Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης», σχετικά με «το καυτό θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής και ειδικότερα στη χωροθέτηση νέων ΧΥΤΑ».

Υποκριτικά αναφέρει ότι «τόσο η Κεντρική Διοίκηση όσο και η Αυτοδιοίκηση δε σεβάστηκαν στο ελάχιστο τις υποχρεώσεις που είχαν αναλάβει απέναντί μας και απέναντι στους κατοίκους του Λεκανοπεδίου», όταν ο ίδιος, επί τόσα χρόνια, αγνοούσε την υγεία των κατοίκων της περιοχής, διατηρώντας το καθεστώς της χωματερής στην πόλη, για να εισπράττει ο δήμος τα υπέρογκα αντισταθμιστικά οφέλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ